Au început mișcările de trupe la BC Timișoara! Plecări și sosiri pe „peronul” alb-violet

DSC_0023_1_result

BC Timișoara a început să lucreze la strategia pentru sezonul viitor. Mișcările de trupe sunt în toi, alb-violeții definitivând deja lista despărțirilor, una destul de consistentă, care cuprinde nu mai puțin de șase nume. În această săptămână, a fost însă parafat un prim transfer, pe postul de conducător de joc.

BC Timișoara va păstra un singur jucător străin din lotul ce a încheiat sezonul 2013/2014. E vorba despre căpitanul Zlatko Jovanovic, cel ce a semnat prelungirea înțelegerii cu „leii” la începutul acestei luni.

„Hotărârea noastră este aceea de a prelungi contractul unui singur jucător străin dintre cei cu care am încheiat sezonul regular, căpitanul Zlatko Jovanovic. Ceilalți au dat satisfacție în anumite momente, dar într-altele am așteptat mai mult de la ei. Nu au reușit să ne ofere acest plus, uneori și din pricina accidentărilor, de care nu au fost feriți jucători precum Anthony Lee, Vladimir Panic, Nikola Gacesa și Nikola Vasojevic”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic, pentru site-ul oficial al clubului.

Nikola Vasojevic era singurul din această listă care avea contract și pentru sezonul următor, însă clubul a ajuns în cele din urmă la o înțelegere cu baschetbalistul sârb pentru o despărțire pe cale amiabilă.

„Nikola este un jucător bun, dar a avut multe emoții la revenirea în Timișoara, cauză pentru care randamentul său a suferit și am decis de comun acord să ne despărțim. El a fost adus aici ca un backup pentru Jovanovic și Panic, dar a ajuns să joace altceva. Îi doresc să aibă rezultate bune acolo unde va merge”, a explicat Petricevic despărțirea de Vasojevic.

„Leii din Banat” s-au despărțit și de doi jucători români în această perioadă. E vorba despre Dragoș Andrei și Cătălin Petrișor, ultimul fiind împrumutat în a doua parte a campionatului ce stă să se încheie de la SCMU Craiova. În schimb, alb-violeții au bătut palma cu Ghiță Balmuș, un conducător de joc ce a evoluat în actualul sezon la Steaua și Concordia Chiajna, și care revine astfel după doi ani în baschetul timișorean, fiind component al concitadinei Timba, în anii în care „urșii” evoluau în eșalonul secund.

„Ne despărțim de Dragoș Andrei, pentru că pe postul său există un jucător crescut la Timișoara care de patru ani așteaptă șansa de a juca mai mult minute, Zoran Milencovici. El va primi această șansă în sezonul ce urmează. În locul lui Cătălin Petrișor, ce a jucat aici sub formă de împrumut, nu puteam aștepta până SCMU Craiova îi va decide soarta și l-am adus pe Ghiță Balmuș, fost la Steaua și Concordia Chiajna”, spune Petricevic.

Clubul se află în plin proces de negociere cu jucători din străinătate, însă în momentul de față nu poate fi dezvăluit niciun nume. „Ca să trecem peste cei 5% care ne-au lipsit în multe meciuri pentru a ne atinge obiectivul, am decis să aducem alți jucători străini. Sondăm piețele americană, ex-iugoslavă și vest-europeană, dar nu putem oferi nume până nu definitivăm negocierile”, a mai spus Petricevic.

Lotul formației timișorene se va regăsi în formulă completă la antrenamente la începutul lunii august. Până atunci, tinerii din lot vor continua antrenamentele de individualizare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply