ASU Politehnica trece şi de hopul bulgăresc: 2-0 la Dudeştii Vechi

DSCF0060 (Medium)ASU Politehnica a obţinut astăzi trei puncte importante, pe unul dintre cele mai ostile terenuri din Liga a IV-a, cel de la Dudeştii Vechi. Alb-violeţii au deschis rapid scorul, reuşind să-şi uşureze astfel misiunea în faţa arţăgoasei trupe pregătite de Petre Mirciov.

Deşi jocul a fost programat într-o zi lucrătoare, aproximativ 300 de fani alb-violeţi au făcut deplasarea la Dudeştii Vechi, umplând jumătatea de tribună destinată lor. Un interes ridicat şi din partea localnicilor, care au venit la rândul lor în număr mare la meciul cu liderul, având în memorie şi partida din sezonul trecut, când Pobeda a reuşit să îi împiedice pe timişoreni din drumul spre baraj.

De această dată, misiunea “studenţilor” a fost mai facilă, iar acest lucru s-a datorat şi deschiderii rapide de scor. În minutul 7, Mădălin Stancu l-a surprins pe experimentatul Stoianov cu un şut superb, la vinclu, de la 25 de metri. După marcarea golului, jocul s-a mai liniştit, niciuna dintre echipe nereuşind să îşi mai creeze ocazii importante minute bune. Gazdele au fost totuşi la un pas de gol la ultima fază a primului mitan, atunci când Kalapiş a şters balonul cu capul, din faţa porţii goale, dar Rebenciuc a reuşit să salveze de pe linia porţii.

În partea a doua, dominarea alb-violeţilor a fost mult mai clară. Ghinescu l-a încercat pe Stoianov în minutul 47 cu un şut în forţă, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă în corner. În minutul 54, golgheterul Drăghici a irosit o şansă uriaşă de gol, dar s-a revanşat un minut mai târziu, când, lansat de Budur, a scăpat singur şi a marcat cu un şut puternic, din interiorul careului.Putea fi chiar 3-0 pentru vizitatori în minutul 60, atunci când Ghinescu a zguduit transversala cu un şut de la marginea careului. Ultima ocazie notabilă a meciului s-a consemnat în minutul 78, atunci când nou-intratul Contescu a reluat puternic o minge respinsă de defensiva bulgarilor, însă Stoianov a reuşit să pareze.

S-a încheiat 2-0 pentru ASU Politehnica, liderul mărindu-şi preţ de două zile avansul din fruntea clasamentului la 9 puncte. Principala urmăritoare, Ripensia, va juca abia sâmbătă, de la ora 11, pe terenul ultimei clasate, Auto Timişoara.

Pobeda Dudeştii Vechi (antrenor Petre Mirciov): Stoianov – Lungu, Tranculov, Gh. Miriciov, T. Budur, Roşu, Fibişan, Boboiciov, Blaga, R. Mirciov, Kalapiş. Au mai intrat Bartha, Bagiu şi Niţă.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Feraru, Gavriluţă, Gălan, Taub – Naidin, Rebenciuc – S. Budur, Stancu, Ghinescu – Drăghici. Au mai intrat Vucea, Contescu, Filimon şi Ilie.

“Ne bucurăm că am câştigat astăzi. În prima repriză nu am jucat prea bine, dar după pauză am făcut ceea ce a trebuit. Am avut şi puţină şansă, pentru că am deschis scorul repede, printr-o execuţie frumoasă a lui Stancu. În partea a doua am arătat că suntem mai buni, iar victoria noastră cred că e meritată. Ştiam cum joacă cei din Dudeştii Vechi, nu ne-au surprins cu nimic. Cred că jocul nostru de pase îi descurajează pe adversari, întârzie atacurile, astfel că le e greu să îşi folosească forţa fizică”, a declarat la final antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply