ASU Politehnica trece peste „complexul Pobeda” și joacă vineri cu trofeul pe masă

poli-pobeda

ASU Politehnica s-a calificat în finala Cupei României – faza județeană, după 3-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, în semifinala disputată pe „Știința”. Alb-violeții i-au răpus pe „bulgari” abia din a treia încercare, însă și astăzi au avut mult de furcă cu arțăgoșii elevi ai lui Petre Mirciov.

ASU Politehnica și-a dezvoltat, de-a lungul sezonului de Liga a IV-a, un veritabil „complex Pobeda”. Formația-fanion a comunității bulgărești din Banat a fost singura neînvinsă de alb-violeți de-a lungul campionatului. Trupa lui Petre Mirciov le-a smuls „studenților” 4 puncte ce au cântărit decisiv în lupta pentru promovare, iar urmele „coșmarurilor” s-au simțit și în prima repriză a duelului de astăzi, din semifinalele fazei județene a Cupei României.

Fabian Novac, recent încoronat golgheter aș eșalonului IV, a deschis scorul pe „Știința” în minutul 31, la o fază de derută totală în defensiva alb-violetă. De altfel, „bulgarii” au fost mai periculoși în primul mitan, la puținele lor ieșiri în ofensivă reușind mai de fiecare dată să stârnească panică în fața porții lui Burtic. De partea cealaltă, experimentatul Gyuri Stoianov s-a dovedit providențial, dând senzația că nu poate fi învins din nicio poziție.

După pauză, împinși de la spate de galeria din ce în ce mai zgomotoasă, Popoviciu & co. au reușit să întoarcă soarta meciului. În minutul 63, Gălan a împins din apropiere mingea în plasă, la capătul unei faze în care oaspeții au reclamat un henț la Vucea, nesemnalizat de centralul Roșu. Apoi, în minutul 76, Vucea avea să-și aducă echipa în avantaj, ștergând cu capul un balon centrat de Ilie de pe dreapta și care l-a păcălit pe Stoianov. În fine, în cel de-al treilea minut de prelungire, Tulcan (trecut în cariera sa și pe la Pobeda) a speculat foarte bine o neatenție a fundașilor adverși și i-a așezat perfect mingea lui Popoviciu, căpitanul alb-violeților îndeplinind o simplă formalitate.

3-1 și ASU Politehnica merge în finală, acolo unde va da piept cu Lorena Giarmata Vii, învingătoare cu 5-1 în fața Girocului. Finala Cupei României – faza județeană e programată vineri, cel mai probabil pe „Dan Păltinișanu”.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Brînzan, Maranescu – Ghinescu, Codrea, Popoviciu, Vucea – Ionaş, Iorgovan. Au mai intrat Ilie, Tulcan, Rebenciuc și Obrejan.

Pobeda Dudeștii Vechi (antrenor Petre Mirciov): Stoianov – R. Mirciov, Blaga, Piloiu, Fibişan, Boboiciov, Bratan, Novac, Kalapiş, Roşu, Vasilcin. Au mai intrat Roncov și Niță.

Reacții la cald

„A fost un meci greu, pentru că știam că echipa din Dudești e una arțăgoasă, agresivă, uneori chiar peste limită. Noi n-am avut nicio contribuție la toată această tensiune. Am câștigat pe merit, ne-am creat foarte multe ocazii de gol, și ei au avut câteva, dar e normal ca atunci când tu ataci să lași anumite spații în defensivă. Le-am spus și la pauză băieților că, chiar și în cazul în care pierdeam, eram mulțumit, pentru că i-am văzut într-adevăr jucând. Cei de la Pobeda reclamă orice, ne-am obișnuit deja cu ei. E bine că s-a jucat aici. Poate că dacă jucam la ei, ieșea din nou măcel. Sperăm ca Giarmata Vii să accepte să jucăm finala pe „Dan Păltinișanu”, ar fi frumos și pentru noi și pentru ei să încheiem sezonul acolo. Să câștige cei mai buni. Deocamdată ei sunt surpriza competiției”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

„Am pierdut pentru prima oară în fața lor. Ăsta e fotbalul, recunosc că au fost mai buni decât noi. Am cedat fizic la sfârșit, am primit golurile pe greșelile noastre, și greșeli de portar, și de fundaș. Nu ne-a mers jucăria în repriza a doua așa cum ne-a mers în prima. Am părăsit competiția cu fruntea sus. Felicit Poli, a fost mai bună. Lor le e ciudă, nu știu ce au cu noi, probabil după acel 1-1 de la Dudești. Dar eu le spun încă o dată, promovarea n-au pierdut-o pe mâna noastră. Au pierdut-o ei singuri, în meciurile de acasă. Știu ei bine cu cine. Nu pot să le doresc decât baftă în continuare. Mie mi-ar fi părut bine să promoveze Poli și să scăpăm de ei, pentru a nu mai avea aceste clinciuri care se ivesc la fiecare meci direct. Legat de arbitraj, după câte am văzut, la primul gol al lui Poli, Vucea a preluat cu mâna. Dar n-am nimic cu arbitrajul în meciul de astăzi, foarte bun per ansamblu. De ce să critic arbitrajul, când nu din cauza arbitrilor am pierdut? Am pierdut pe mâna noastră”. (Petre Mirciov, antrenor Pobeda Dudeștii Vechi)

About Gabriel Toth

Leave a Reply