ASU Politehnica se desparte de Liga a III-a la Cisnădie

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica va disputa mâine ultimul meci în eșalonul terț, în deplasare, la Măgura Cisnădie. Alb-violeții vor avea parte de un adversar puternic la despărțirea de C4, întărit consistent în pauza de iarnă și cu o cu totul altă față în retur, când a pus probleme echipelor cu pretenții la promovare.

ASU Politehnica va lăsa în urmă Liga a III-a după meciul de mâine, de la Cisnădie. O ultimă deplasare, deloc confortabilă în alte condiții, însă pe care alb-violeții o abordează eliberați de presiunea obiectivului, îndeplinit deja de două etape.

Măgura Cisnădie, și ea promovată vara trecută în eșalonul terț, ocupă locul 9 în clasamentul Seriei a IV-a înaintea ultimei etape, cu 39 de puncte, dintre care 26 câștigate doar în retur. De altfel, pauza de iarnă a adus transferuri sonore pentru formația din județul Sibiu, jucători cu experiență, sosiți chiar de la nivelul celui de-al doilea eșalon, care și-au pus rapid amprenta asupra jocului echipei.

Cel mai în formă om al formației pregătite de Ion Alecu e Sabin Lupu, jucător sosit în iarnă de la FC Caransebeș și care a înscris de opt ori în sezonul de primăvară. Tot din tabăra gugulană provine și Dragoș Săulescu, acesta scuturând de patru ori plasele porților adverse în retur. De altfel, jucătorii transferați în iarnă au marcat 20 din totalul de 22 de goluri reușite de Măgura în retur, bornă la care au mai contribuit (Fotescu – 3, Unguru – 3, Bălașa – 1 și Oiță – 1).

Pe propriul teren, Măgura Cisnădie nu a pierdut niciun joc în 2016, singurele două eșecuri stagionale pe cochetul stadion „Textila” înregistrându-se în tur: 0-2 cu CSM Lugoj, la 11 septembrie, și 0-1, surprinzător, cu actuala „lanternă” Minerul Motru, la 27 noiembrie. În retur, singurele formații care au plecat cu puncte din județul Sibiu au fost Măgura Cisnădie (2-2) și CS Ineu (0-0). Formația ardeleană abordează meciul de mâine după o victorie concludentă în deplasare, 5-1 la Motru.

Partida Măgura Cisnădie – ASU Politehnica se dispută mâine, de la ora 18.00. Meciul va fi oficiat de Ionuț Nicoraș din Arad, ajutat la cele două tușe de orădenii Bogdan Gireadă și Ioan Alexandru Corb. Observatori sunt Vasile Bordaș (Târgu Mureș) și Emanoil Popescu (Târgu Jiu).

About Gabriel Toth

Leave a Reply