ASU Politehnica, revenire cu stil pe primul loc, după 5-1 cu Performanța Ighiu

13118861_1027244944026634_1011553630444928728_nASU Politehnica a obținut un succes categoric în derby-ul primelor două clasate, 5-1 cu Performanța Ighiu, și revine pe prima poziție în C4. Alb-violeții s-au desprins încă de la pauză, când scorul era deja 3-0, grație unui joc ofensiv perfect, în care Alexandru Bădăuță a punctat din toate pozițiile în fața celei mai solide apărări a campionatului.

Cu siguranță, nici cel mai optimist suporter al alb-violeților nu a putut intui desfășurarea ostilităților din partida de astăzi, de pe „Știința”. Singura formație cu punctaj maxim pe propriul teren a primit vizita echipei cu cel mai bun punctaj în deplasare și care avea și cea mai solidă apărare a seriei, cu doar 13 goluri încasate în 23 de partide. Și, mai presus de toate, se aflau față în față primele două clasate, ambele având obiectiv declarat promovarea în eșalonul secund.

Echilibrul s-a rupt însă destul de rapid, în minutul 15, atunci când Bădăuță și-a început recitalul ofensiv. Vârful timișorenilor l-a învins pe Bodea dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziție centrală, o reușită ce pare să fi turnat plumb în ghete fotbaliștilor pregătiți de Adorian Himcinschi. Replica trupei din Ighiu s-a lăsat așteptată, în vreme ce tot alb-violeții au apărut la finalizare. Vârful polist a fost aproape de „dublă” în minutul 24, când lovitura sa de cap, din centrarea lui Ghinescu, a lovit bara din dreapta lui Bodea. Și totuși, Bădăuță avea să facă 2-0 și apoi 3-0, în minutele 31 și 33, profitând în fiecare dintre situații de ezitările portarului oaspeților, dar și ale fundașilor centrali adverși.

Recitalul ofensiv a continuat și după pauză, iar în secunda 50 a reprizei secunde, Bădăuță a marcat al patrulea gol al său, dar și al echipei sale, cu o lovitură de cap, după o centrare de pe stânga a lui Taub. Iar în minutul 53, același Bădăuță a reușit să-l deposedeze pe Potopea la 20 de metri de poarta adversă, a reușit să mențină posesia și a trimis în stânga pentru Vucea, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate, din poziție unu contra unu cu Bodea.

Formația din Ighiu a contat prea puțin în atac în minutele ce au urmat dar, chiar și așa, experimentatul Claudiu Oară, intrat în repriza secundă, a marcat golul de onoare al ardelenilor, în minutul 69, cu un șut pe jos, de la marginea careului, la colțul scurt al porții lui Rogojină.

S-a încheiat 5-1, iar ASU Politehnica are parte de Sărbători fericite, pe care le va petrece în confortul fotoliului de lider, asigurându-și în plus și o poziție favorabilă pentru ultimele sprinturi în cursa pentru promovarea în liga secundă.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Rogojină – Marin, Gălan (cpt.), Todorov, Taub – Bilia – Vucea, Țugui, Giuricici, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Sulea, Damian, Codrea și Peter.

Performanța Ighiu (antrenor Adorian Himcinschi): Bodea – Rodean, Ov. Turuș (cpt.), Potopea, Circov – Fetița, S. Turuș, Buda, Weiner – R. David, Szekely. Au mai intrat Ghiunghiuș, Moga, Oară și Bărculeț.

About Gabriel Toth

Leave a Reply