ASU Politehnica remizează cu juniorii Vojvodinei

ASU Politehnica a încheiat la egalitate meciul amical susținut în această după-amiază, pe „Știința”, în compania echipei de juniori U19 a Vojvodinei Novi Sad. A fost 2-2, la capătul unui joc spectaculos, cu ocazii de ambele părți.

Juniorii mari ai Vojvodinei, campioni en titre ai Serbiei, au demonstrat că nu întâmplător se află pe „radarul” marilor cluburi europene. Tinerii fotbaliști sârbi au vvenit la Timișoara cu gndul de a practica un joc deschis, ofensiv – un tip de adversar cu care ASU Politehnica s-a întâlnit rareori în turul de campionat. Alb-violeții au avut două șanse bune de a deschide scorul în prima parte a meciului, ambele prin șuturi de la distanță, expediate de Ionaș (13) și Feraru(19).

Prima modificare a tabelei avea să se producă însă în minutul 42, atunci când Gavriluță a împins din apropiere balonul în plasa porții lui Ivic, la o aglomerare în careul sârbilor.

Repriza secundă a început fulminant. în minutul 48, nou-intratul Nemanja Mirosavljevic a restabilit egalitatea, pentru ca două minute mai târziu, Uros Stamenic să își aducă echipa în avantaj, printr-un eurogol. Tânărul Alexandru Rus, introdus pe teren la pauză, a stabilit scorul final în minutul 54, după ce a fost lansat excelent de Gavriluță.

ASU Politehnica (antrenor Antonio Foale): Burtic – Damian, Gavriluță, Gălan, Taub, Feraru, Filimon, Vucea, Ilie, Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat Maranescu, Rebenciuc, Popoviciu, Neagoie, Codrea, Făgețan, Tulcan și Rus.

Vojvodina Novi Sad U19 (antrenor Zoran Jankovic): Ivic – Lovre, Fimic, Dinga, Petrovic, Milicic, Desancic, De. Zeljkovic, Stamenic, Popovic, Curko. Au mai intrat Tarabic – Vujosevic, Jankovic, Vukaljevic, Du. Zeljkovic, Dujic, Mirosavljevic, Durisic.


„Vojvodina e o echipă tânără, ambițioasă și cu jucători talentați, din ce am văzut eu. Jocul echipei noastre e schimbat în bine, am avut o determinare generală, ceea ce ne-a cam lipsit. Dacă nu ai finalizare, nu ai goluri. Fiecare jucător trebuie să încerce poarta, dacă are ocazia”, a declarat la final Antonio Foale.

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a revenit pe banca echipei ca interimar, după ce ASU Politehnica s-a despărțit în această săptămână de Paul Codrea. „Deocamdată sunt interimar. Era normal să accept acest post, chiar și în aceste condiții. Îmi e dragă echipa, îmi e dragă această meserie și o fac cu cea mai mare plăcere. Nu pot să spun foarte multe, pentru că nici eu nu știu prea multe. Paul a venit ieri, și-a luat la revedere de la băieți. A fost o despărțire omenească. Dar asta e viața noastră de antrenor…”, a spus Foale, legat de acest subiect.

About Gabriel Toth

Leave a Reply