ASU Politehnica, pregătită de startul campionatului: „Vrem să jucăm un fotbal plăcut, ofensiv, care să atragă publicul”

11745533_869118576505939_3702302100097247672_nAu mai rămas două zile până la debutul în Liga a III-a pentru ASU Politehnica. Alb-violeții vin după o lună și jumătate de pregătiri, în care s-au produs numeroase modificări la nivelul lotului. Chiar dacă în această vară au părăsit formația jucători importanți din sezonul trecut, printre care golgheterul Octavian Drăghici și căpitanul Leo Naidin, antrenorul Sorin Brîndescu e mulțumit de lotul pe care a reușit să îl formeze, pe care nu îl consideră sub cel de anul trecut.

Nou-promovata în Liga a III-a a organizat astăzi o conferință de presă în care au fost enunțate gândurile cu care se va pleca la drum în noul campionat. Antrenorul Sorin Brîndescu a vorbit despre pregătiri, care au început mai târziu decât la alte competitoare din eșalonul terț, iar asta din cauza încheierii precedentului sezon abia la 27 iunie, atunci când a fost programat returul barajului de promovare.

„Am început pregătirile la 20 iulie, aparent cu o întrziere față de celelalte competitoare, dar noi aveam deja o pregătire foarte bună, astfel că nu s-a pierdut mare lucru. Nu am vrut să facem foarte multe schimbări în lot, dar în prima săptămână de pregătire, am avut cam 60 de jucători la selecție. Nu am refuzat pe nimeni, i-am văzut pe toți. Astăzi avem un lot de 23 de jucători. Urmează să vedem, de sâmbătă începând, la ce nivel ne situăm. Cred că s-a făcut o pregătire bună, băieții sunt pregătiți. Încă suferim la relațiile de joc, pentru că nu e ușor să integrezi atât de mulți juniori în echipă. Vrem ca echipa noastră să joace un fotbal plăcut, ofensiv, care să atragă publicul la stadion. Știm că și rezultatele sunt foarte importante și sperăm ca această concepție a noastră să ne aducă și rezultatele pe care le dorim”, a declarat Sorin Brîndescu.

Deși în această vară au părăsit echipa nu mai puțin de opt jucători care au contribuit la promovarea în Liga a III-a, Sorin Brîndescu nu consideră că nivelul lotului a scăzut.

„Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem. Poate ar fi fost oportun să avem un atacant de valoare, dar e greu să găsești în România un astfel de jucător. Drăghici ne-a ajutat foarte mult, nu puteam să îl oprim să meargă în străinătate. Căutăm soluții, nu avem timp să ne plângem de milă. Migrația jucătorilor e permanentă. Eu nu cred că suntem sub nivelul de anul trecut, ținând cont și de obligativitatea juniorilor din teren. Vom avea 3 juniori la care nu se va vedea faptul că sunt juniori, vor juca la nivelul seniorilor”, a mai spus Brîndescu.

Tehnicianul polist a reușit să culeagă câteva date despre adversarul de sâmbătă, Minerul Motru: „Am informații despre ultimele lor rezultate, știu formația lor de joc. Dar nu e de ajuns. Rămâne de văzut cum se vor exprima pe teren. Știu că e o echipă tânără, ambițioasă, cu jucători localnici, care aleargă foarte mult”.

Partida ASU Politehnica – Minerul Motru se va disputa sâmbătă, de la ora 18, pe stadionul „Știința”. Foarte important de precizat, începând cu acest meci, accesul în tribună se va face pe bază de bilet, care va costa 5 lei. Intrarea în acest spațiu se va face doar dinspre noua bibliotecă a Politehnicii, deoarece spațiul din fața vestiarelor va fi închis, la cererea FRF.

About Gabriel Toth

Leave a Reply