ASU Politehnica pregătește de două săptămâni meciul de la Ineu: „Suntem obligați să ne adjudecăm toate cele trei puncte”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica va disputa mâine după-amiază restanța din etapa a 26-a, în deplasare, cu CS Ineu. Meciul ar fi trebuit să se dispute sâmbăta trecută, însă în noaptea premergătoare jocului, FRF a decis amânarea tuturor jocurilor programate în weekend, ca urmare a decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Hotărârea forului de la București i-a pus pe alb-violeți în situația de a se pregăti încă o săptămână pentru jocul de la Ineu, unul extrem de important în economia luptei pentru promovare.

„Pentru noi nu se schimbă foarte mult datele problemei. Noi trebuie să mergem la Ineu și să ne adjudecăm toate cele trei puncte, pentru a avea o poziție favorabilă în cursa pentru promovare. Singura problemă poate fi doar apropierea meciului cu Deva, care e trei zile mai târziu, iar adversarii noștri se vor odihni la acest final de săptămână. Dar nu ne gândim momentan decât la meciul cu Ineu, pe care trebuie să îl câștigăm”, ne-a declarat antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu.

Amânarea celor două jocuri rămase din etapa a 26-a a schimbat și programul finalului de campionat în C4. Astfel, pentru alb-violeți urmează, în mai puțin de o săptămână, trei jocuri dificile: mâine, la Ineu, marți, acasă, cu revelația Cetate Deva, iar vinerea viitoare, la Ișalnița, cu CSU II Craiova. „Într-adevăr, urmează șapte zile extrem de dificile. Putem spune că e săptămâna decisivă. Dacă noi vom reuși trei victorii în aceste partide, va fi greu să mai ratăm promovarea. În caz contrar, situația se va complica, iar emoțiile vor rămâne până la final”, e de părere Brîndescu.

Antrenorul liderului s-a arătat surprins de remiza înregistrată în această rundă de Performanța Ighiu, 1-1, chiar pe teren propriu, cu ultima clasată, Millenium Giarmata, și consideră că, momentan, Metalurgistul Cugir e cea mai periculoasă contracandidată a echipei sale.

„M-a surprins remiza Ighiului cu Giarmata, se pare că nu au reușit să își revină după înfrângerea din meciul cu noi. În acest moment, e clar că echipa din Cugir e mai periculoasă, deoarece nu va mai sta până la final. Dar dacă echipa din Ighiu va câștiga derby-ul județean de la Cugir, iar noi ne vom împiedica, va reintra cu șanse mari în cărțile promovării”, ne-a mai spus Brîndescu.

Spre finalul dialogului nostru, l-am rugat pe antrenorul lui ASU Politehnica să-și exprime părerea legată de oportunitatea amânării tuturor meciurilor de la finalul săptămânii trecute.

„Din punctul meu de vedere, nu cred că se impunea această amânare. Cel puțin nu în cazul jocurilor din Liga a II-a și Liga a III-a. Dar dacă așa a hotărât Federația, ne-am conformat. Orice decizie luată de FRF, bună sau rea, trebuie respectată. Mi-a părut rău, pentru că îi simțeam pe băieți foarte deciși să meargă la Ineu și să câștige, iar vestea venită chiar în dimineața meciului i-a cam înmuiat. Dar sper să avem și mâine aceeași stare de spirit și să luăm cele trei puncte”, ne-a mai declarat Sorin Brîndescu.

Vă reamintim, ASU Politehnica nu îi va putea utiliza la Ineu pe juniorii Marius Marin și Marco Giuricici, ambii suspendați. Ca urmare a problemelor de lot, mai cu seamă în rândul jucătorilor sub 19 ani, a fost cooptat în premieră în efectivul primei echipe fundașul dreapta Cristian Biriș, care a evoluat în acest sezon doar pentru echipa-satelit a clubului de pe „Știința”.

Partida CS Ineu – ASU Politehnica se va disputa mâine de la ora 18.

About Gabriel Toth

Leave a Reply