ASU Politehnica, pe ultima sută de metri! 10 noutăți în lot și 8 plecări după promovarea în Liga a III-a

DSC_0345 (Medium)ASU Politehnica va debuta în Liga a III-a sâmbătă, pe teren propriu, în compania celor de la Minerul Motru. Alb-violeții vin după o lună și jumătte de pregătiri, cu mișcări de trupe atât la nivel de lot, cât și în conducere. În pregătirile pentru noul sezon, formația pregătită de Sorin Brîndescu a disputat șapte amicale, în care a înregistrat trei victorii și patru înfrângeri.

ASU Politehnica va aborda noul sezon cu un lot în care se regăsesc foarte multe noutăți față de echipa ce reușea promovarea în Liga a III-a, la sfârșitul lunii iunie. Au venit nu mai puțin de 10 jucători noi, mulți dintre ei juniori, iar asta din cauza regulii impuse de FRF pentru eșalonul al treilea, în care vor trebui să evolueze concomitent trei jucători sub 19 ani.

Au sosit, așadar, portarul Emanuel Fișteag (LPS Banatul), fundașii Dănuț Bilia (CS Ineu), Ionuț Ugocian (Jimbolia), Cristian Aldea (LPS Banatul), mijlocașii Marco Giuricici (CFR), Marius Marin (ACS Poli), Andrei Țugui (Academia Gheorghe Hagi, via AS Roma), Alex Birău (FC Caransebeș), Dorin Codrea (revenire LPS Banatul) și atacantul Alexandru Bădăuță (ACS Berceni).

Și lista plecărilor e însă destul de consistentă, nu mai puțin de opt fotbaliști din lotul ce încheia precedenta stagiune părăsind gruparea alb-violetă: portarul Octavian Rusu (Lugoj), fundașul Lucian Gavriluță (Mașloc), mijlocașii Adrian Ilie (Mașloc), Cosmin Ion (?) Leonard Naidin (Mașloc), Brian Filimon (Mașloc), și atacanții Octavian Drăghici (Racing Beirut – Liban) și Sebastian Budur (Ghiroda).

Schimbări și la nivel de conducere în această vară. După ce Sorin Boiangiu a anunțat că se retrage, postul de manager sportiv a fost preluat de fostul director al Liceului Sportiv „Banatul”, Marius Cociu.

Amicale cu echipe din B, C și D

ASU Politehnica a disputat șapte meciuri de verificare în această perioadă, în care a înregistrat trei victorii și patru înfrângeri. Printre adversarii alb-violeților s-a aflat o echipă din Liga a IV-a, Voința Mașloc, trei din Liga a III-a – Mama Mia, CS Oșorhei și CSM Lugoj și alte trei de ligă secundă – Șoimii Pâncota, Metalul Reșița și FC Bihor.

Iată rezultatele înregistrate în amicale (în paranteză, marcatorii alb-violeților):

ASU Politehnica – Voința Mașloc 1-0 (Vucea)
ASU Politehnica – Mama Mia 1-2 (Ugocian)
CS Oșorhei – ASU Politehnica 1-4 (Birău, Bădăuță, Vucea, Bilia)
ASU Politehnica – Șoimii Pâncota 1-2 (Vucea)
CSM Lugoj – ASU Politehnica 2-3 (Gălan, Bilia, Birău)
Metalul Reșița – ASU Politehnica 2-1 (Ghinescu)
ASU Politehnica – FC Bihor 0-2

Principalul marcator al alb-violeților în meciurile de verificare a fost Ionuț Vucea, cu 3 reușite, urma de Birău și Bilia, cu câte două. Și-au trecut în cont câte o reușită jucătorii Ugocian, Gălan, Ghinescu și Bădăuță.

About Gabriel Toth

Leave a Reply