ASU Politehnica, pe terenul unui adversar dificil! CSM Lugoj și-a păstrat nucleul din sezonul trecut

DSC_0373 (Medium)Liderul din C4, ASU Politehnica, va încerca să își mențină parcursul perfect din acest sezon. Alb-violeții nu vor avea însă o misiune ușoară la Lugoj, pe terenul revelației returului ediției trecute de campionat. CSM-ul lui Cosmin Petruescu a reușit să își păstreze în mare măsură nucleul din sezonul trecut, completându-și lotul cu câțiva fotbaliști cu experiență chiar în liga secundă.

CSM Lugoj (denumirea oficială a fostei Vulturii 2009, intrată în vigoare din acest sezon) era văzută drept una dintre candidatele la promovare înaintea începerii sezonului. Chiar la amicalul din urmă cu o lună, cu ASU Politehnica, tehnicianul formației de pe Timiș, Cosmin Petruescu, spunea că echipa sa nu are șanse în lupta pentru vârf, acolo unde plasa, printre alte nume, și cea a grupării de pe „Știința”. Startul campionatului pare să-i fi dat dreptate „conferențiarului”. ASU Politehnica a început sezonul ca din pușcă, instalându-se după trei runde pe prima poziție, cu maximum de puncte, la trei lungimi de plutonul urmăritoarelor.

Lugojul a început dezamăgitor campionatul, cu două eșecuri, 1-3 în deplasare, cu Craiova II, și 0-1 acasă, cu Mama Mia. Reacția de orgoliu a trupei de pe Timiș a venit însă chiar în runda trecută, când a reușit să se impună în deplasarea de la Cisnădie, 2-0 cu nou-promovata Măgura, prin dubla unui ex-polist, Răzvan Dobricean, în minutele 35 și 58. Succesul putea fi și mai clar, însă brigada de arbitri le-a mai anulat câte un gol aceluiași Dobricean și lui Stoichescu.

Cosmin Petruescu a utilizat în jocul din județul Sibiu următoarea garnitură: Iordache – Rotea, Loga, Miculescu, Roșie – Dobricean, Vlădia, Poiană, Mânecan – Precupanu, Vântură, pe parcurs mai intrând Stoichescu, Ardelean, Vânătu și Porcescu.

CSM Lugoj, liderul clasamentului returului ediției trecute de campionat, se bazează și în acest sezon pe același nucleu. Din afara orașului a venit portarul Octavian Rusu, chiar de la adversara de vineri, ASU Politehnica, plus jucătorii de câmp Rotea (junior ACS Poli), Velcotă (junior ACS Poli), Poiană (Național Sebiș) și Dobricean (Progresul Pecica). Ultimii doi sunt jucători cu state vechi de lucru chiar în eșalonul secund, experiența lor oferind o mai mare consistență în jocul de construcție. În plus, lotul a fost completat și cu patru juniori de la CSȘ Lugoj. E vorba despre fundașul Socaci și de mijlocașii Țudic, Iakab și Stoi.

CSM Lugoj – ASU Politehnica este, așadar, unicul derby timișean al etapei a IV-a. Meciul va avea loc vineri, de la ora 17, pe Stadionul „Tineretului” din urbea de pe Timiș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply