ASU Politehnica, în linie dreaptă: „Ne așteaptă o luptă foarte dură”

brindescu asu politehnicaASU Politehnica a încheiat seria amicalelor ieri, cu victoria clară, scor 3-0, în fața formației de Liga a III-a, Millenium Giarmata. Alb-violeții sunt acum cu gândul la startul returului, unul extrem de dificil, ei urmând a primi vizita campioanei en titre CS Ghiroda, iar apoi să se deplaseze pe terenul Ripensiei.

Prin succesul de ieri, 3-0 cu Millenium Giarmata, campioana de toamnă a Ligii a IV-a Timiș, ASU Politehnica, abordează startul returului într-o notă optimistă. Trăgând linie, alb-violeții încheie perioada „testelor” cu un bilanț pozitiv: 6 victorii, o remiză și 3 înfrângeri, în cele 10 partide de verificare programate în această iarnă. De cinci ori timișorenii au înfruntat formații de eșalon superior (Ligile a II-a și a III-a), meciuri în care s-au impus de două ori și au fost învinși în trei rânduri. Dar iată rezultatele înregistrate în amicale de ASU Politehnica:

4-0 cu Timișul Șag (L4)
2-1 cu CS Ineu (L3)
6-1 cu Cetate Dezna (L5)
2-2 cu Crișul Chișineu Criș (L4)
2-3 cu Mama Mia Becicherecu Mic (L3)
1-3 cu Olimpia Satu Mare (L2)
3-0 cu CS Dumbrăvița (L4)
1-2 cu FC Caransebeș (L2)
3-2 cu Vulturii Lugoj (L3)
3-0 cu Millenium Giarmata (L3)

 

Concluzionează antrenorul Sorin Brîndescu: „Cred că toată perioada de pregătire a decurs normal, așa cum am anticipat. Sperăm ca vârful de formă să îl înregistrăm la începutul returului, să avem și rezultate bune, pentru că altfel degeaba ne-am pregătit. Ne-a mai rămas o săptămână, în care nu mai avem meciuri amicale, nu mai avem alte gânduri decât se ne pregătim cât mai bine pentru meciul cu Ghiroda, unul foarte greu”.

Lotul alb-violeților începe să se contureze, până în acest moment fiind rezolvați cinci nou-veniți. Portarul Octavian Rusu (FC Caransebeș), fundașii Denis Voin (ex-Muncitorul Reșița) și Alex Contescu (CFR) și mijlocașii Cosmin Ion (FC Argeș 1953) și Mădălin Stancu (FC Bihor). Sub semnul întrebării e doar Sebastian Budur, jucător ce s-a pregătit pe toată perioada iernii cu ASU Politehnica, dar pentru care nu s-a ajuns încă la un consens cu CS Ghiroda. Un alt fotbalist care s-a pregătit alături de timișoreni în ultima perioadă, Cătălin Crișan, nu s-a mai prezentat în ultimele zile la antrenamente.

„Lotul s-a conturat. L-aș include și pe Budur aici, care încă nu e transferat. În rest, toți sunt rezolvați, doar la el mai sunt semne de întrebare. Nu știu dacă mai poate să apară vreo modificare. În ceea ce-l privește pe Budur, ne vom întâlni săptămâna viitoare cu cei de la Ghiroda, sperăm să ajungem la un consens”, a declarat Brîndescu.

Deși s-a vorbit de aducerea unui vârf, pentru a acoperi plecarea lui Ionaș și indisponibilitatea lui Iorgovan, Sorin Brîndescu spune că echipa poate face față cu brio și cu actualii jucători din compartimentul ofensiv.

„Cred că avem soluții și în acest moment. Nu spunem însă nu, dacă apare vreun jucător de superclasă. Dar nu trebuie să așteptăm un miracol, ci să învățăm să ne descurcăm cu ce avem. Oricum, acel număr 9 clasic e foarte rar în întreg fotbalul românesc. Poate e mai bine să găsim noi potențialul acesta la unii jucători și pe care să îi pregătim pentru această poziție. Pentru că avem jucători cu astfel de calități, dar poate le lipsește încă instruirea. E clar, cel puțin la Liga a IV-a, există suficiente lacune la mai toți jucătorii. Iar asta ne propunem, să creăm jucători din ce în ce mai competitivi, care să învețe jocul”, a spus tehnicianul alb-violeților.

Liga a IV-a, tot mai puternică

Sorin Brîndescu apreciază faptul că, în această iarnă, mai bine de jumătate dintre competitoare (inclusiv cele din subsolul clasamentului) au băgat adânc mâna în buzunare pentru a asigura un stagiu de pregătire centralizat.

„E un fapt îmbucurător. Chiar discutam în această perioadă cu diverși oameni de fotbal și am convenit că faptul că există mai multe echipe care pun accent pe o pregătire riguroasă, nu va face decât să atragă oamenii la stadion. Să vină lumea, să aibă încredere în această competiție, să vadă meciuri frumoase, cu echipe bine pregătite, cu rezultate interesante, dueluri interesante”, spune Brîndescu.

În ceea ce privește situația din vârful clasamentului, Sorin Brîndescu e de părere că nu va fi doar o luptă în doi pentru promovare, CS Dumbrăvița nefiind încă exclusă din această ecuație.

„Ne așteaptă o luptă foarte dură, pe care noi o vom aborda pas cu pas. Sunt multe echipe bune, nu doar Ghiroda și Ripensia, cu care vom juca în primele două etape. Mai sunt și Dumbrăvița, Mașloc, Dudeștii Vechi, Orțișoara, echipe foarte bine pregătite. La prima vedere, pare o luptă în doi la promovare, între noi și Ripensia. Dar, dacă vă uitați pe clasament, Dumbrăvița stă la cotitură. Știți cum se spune… când doi se bat, al treilea câștigă. Ei ar putea profita după primele etape, dacă noi și Ripensia ne vom încurca reciproc”, a mai spus Sorin Brîndescu.

ASU Politehnica va disputa prima partidă oficială din 2015 sâmbăta viitoare, de la ora 15, pe „Știința”, în compania formației CS Ghiroda.

About Gabriel Toth

Leave a Reply