ASU Politehnica, lider la golaveraj, după 5-1 cu AS Murani

1ASU Politehnica a disputat astăzi al doilea (și ultimul) meci cu porțile închise, pe „CFR”. O pedeapsă ispășită cu bine de alb-violeți care, după ce au învins cu 2-1 Ripensia, pe terenul propriu de ocazie, au trecut și de AS Murani, scor 5-1, în cadrul primei etape intermediare a acestui sezon.

Lipsită de o serie de titulari, printre care golgheterul din sezonul trecut, Raul Costescu, nou-promovata din Murani părea pradă ușoară pe „CFR”, în fața alb-violeților. Trupa pregătită de Cosmin Sântean a rezistat doar 15 minute în fața vicecampioanei din sezonul trecut, Iorgovan trimițând în plasă, din apropiere, după un duel aerian între colegul său din avanposturi, Ionaș, și portarul Szofran. Vucea a dublat avantajul alb-violeților, în minutul 37, printr-o execuție frumoasă, din 12 metri, după o centrare venită de pe dreapta, de la Iorgovan. ASU Politehnica avea să mai lovească o dată în minutul 43, prin fundașul dreapta, Feraru, care a scăpat singur, după o combinație cu Ghinescu, și nu a ezitat să își treacă în cont primul gol în alb-violet.

Scorul părea să ia proporții în repriza secundă, Ghinescu marcând pentru 4-0, în minutul 48. Surprinzător, timișorenii au oprit tirul, oferindu-le astfel șansa celor de la Murani să se apropie de poarta lui Burtic. Pe acest fond, a venit și golul de onoare al oaspeților, semnat în minutul 67, de Gherguș. Scorul final a fost stabilit în minutul 89, de căpitanul Leo Naidin, și el marcator în premieră pentru „studenți”, șutul său de la peste 20 de metri luându-l prin surprindere pe Szofran, care a încercat să respingă în față, dar mingea a ricoșat în plasă.

S-a încheiat 5-1 pentru ASU Politehnica, scor la care „studenții” urcă pe prima poziție, grație golaverajului. CS Dumbrăvița rămâne însă și ea cu maximum de puncte, reușind să se impună pe final la Dudeștii Vechi.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea, Naidin (cpt.), Codrea, Ghinescu – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat Popoviciu, Făgețan, Ilie și Maranescu.

AS Murani (antrenor Cosmin Sântean): Szofran (cpt.) – Iosuf, Coman, Martin, Prelipceanu, Bolborea, Malik, Morcan, Drăgan, Popa, St. Argatu. Au mai intrat Gherguș, Al. Argatu, Oprișan și Hodineanț.

Victorie dedicată lui Dinu Rebenciuc

4Alb-violeții au ținut să-i dedice victoria mijlocașului Dinu Rebenciuc, cel ce a suferit un accident rutier destul de serios luni noapte și e internat la Spitalul Municipal Timișoara, după ce în primă fază fusese trimis la Clinica de Oftalmologie. „Vreau să-i dedic victoria lui Dinu Rebenciuc. Cu toții suntem alături de el, e un jucător ce ne va lipsi mult. El era prevăzut să fie titular astăzi, deci vă dați seama că m-a dat peste cap această veste. Noroc că băiatul e bine și că nu s-a întâmplat ceva mai grav. Am vorbit cu el, nu își amintea ce s-a întâmplat, spunea că s-a trezit direct la spital”, a declarat antrenorul Paul Codrea. De altfel, înainte de startul meciului, colegii lui Rebenciuc au afișat un banner dedicat lui: „Dinu, capul sus!”

În ceea ce privește meciul cu Murani, antrenorul Paul Codrea are motive de nemulțumire, mai ales în ceea ce privește prestația din repriza a doua. „Sunt mulțumit de rezultat, e clar, erau trei puncte  în joc și e bine că le-am luat. Dar eu zic că puteam să jucăm mult mai bine. Cred că în repriza a doua a fost o lipsă de concentrare, i-am și avertizat pe băieți să nu scădem ritmul. Din păcate, în partea a doua am făcut un joc slab, spre foarte slab, cu toate că am avut multe ocazii”, a mai spus Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply