ASU Politehnica, la startul Cupei de Iarnă, ediția XX

asu politehnica cupa de iarnaASU Politehnica se află printre cele 14 grupări de Liga a IV-a Timiș înscrise la tradiționalul turneu de sală, Cupa de Iarnă, ajuns la ediția cu numărul 20. Alb-violeții vor disputa meciurile din faza grupelor duminică, la Sala Sporturilor din Giarmata, adversarele numindu-se CS Ghiroda – câștigătoarea ediției de anul trecut, CFR Timișoara și AS Murani.

Cupa de Iarnă, competiția ce în mod tradițional marchează intrarea în vacanță a divizionarelor D din județul Timiș, a ajuns în pragul unei ediții jubiliare, cea cu numărul 20. 14 din totalul de 18 formații ale acestui eșalon s-au înscris la start, absențele numindu-se Ripensia Timișoara, Pobeda Dudeștii Vechi, Arsenal Flacăra Făget și Marcel Băban Jimbolia.

În weekend, se vor consuma primele meciuri ale întrecerii. E vorba despre partidele din cele două grupe cu câte trei participante (B și D). Duminică, cu începere de la ora 10, la sala de sport din Giarmata, vor evolua și celelalte opt formații, printre care și ASU Politehnica.

Alb-violeții vor întâlni duminică, de la ora 14.30, pe AS Murani, apoi de la 16.45 vor înfrunta CFR-ul, pentruca în ultimul meci al zilei să întâlnească Ghiroda, deținătoarea trofeului.

Iată componența celor patru grupe:

Grupa A
CS Giroc
Timișul Șag
Progresul Racovița
Auto Timișoara

Grupa B
Progresul Gătaia
Cocoșul Orțișoara
Voința Mașloc

Grupa C
ASU Politehnica
CFR Timișoara
CS Ghiroda
AS Murani

Grupa D
CS Dumbrăvița
Unirea Sânnicolau Mare
AS Peciu Nou

Fazele finale ale întrecerii vor avea loc în primul sfârșit de săptămână al lunii decembrie, în sala „Constantin Jude”.

Aventură scurtă la ediția din 2013

ASU Politehnica a fost eliminată în faza grupelor la ediția de anul trecut, când și-a disputat meciurile doar în sala „Constantin Jude”. În primul joc, alb-violeții s-au distrat cu Real Dragșina, pe care au învins-o cu 7-1. Timișorenii au pierdut însă al doilea joc, 2-3 cu Progresul Gătaia, fiind eliminați în mod oficial, după ce galben-albaștrii au dispus și mai clar de Dragșina, cu 10-1.

CS Ghiroda urma să câștige ediția cu numărul XIX a întrecerii. Dacă tot am adus vorba despre câștigătoare, să trecem în revistă toate laureatele acestei competiții începute în 1995 și care, în anii de început, umplea tribunele sălii „Constantin Jude”:

1995: Obilici Sânmartinu Sârbesc
1996: Obilici Sânmartinu Sârbesc
1997: Comtim Azur Şag
1998: Şoimii Textila Timişoara
1999: Celuloză şi Oţel Şag
2000: Calor Timişoara
2001: Voinţa Timişoara
2002: Telecom Șag
2003: Srbianka Deta
2004: CS Giroc
2005: CS Giarmata
2006: Fortuna Covaci
2007: AC Recaş
2008: FC Chişoda
2009: Pobeda Dudeştii Vechi
2010: Unirea Cerneteaz
2011: CS Dumbrăviţa
2012: Spartak Gottlob
2013: CS Ghiroda

About Gabriel Toth

Leave a Reply