ASU Politehnica joacă în devans la Dudeștii Vechi

pobedaASU Politehnica se va deplasa joi la Dudeștii Vechi, pentru un duel ce se anunță încrâncenat, cu localnica Pobeda. În sezonul trecut, formația comunității de bulgari din Banat a fost singura care nu s-a înclinat în fața alb-violeților nici în tur, și nici în retur. Totuși, lotul trupei lui Petre Mirciov s-a subțiat considerabil de atunci, astfel că e de așteptat ca partida de joi să nu fie la fel de echilibrată ca și cele de anul trecut.

ASU Politehnic își propune să își mențină avansul de șase lungimi în fața Ripensiei și după deplasarea de la Dudeștii Vechi. O partidă în care problemele pot apărea pentru Naidin & co. doar dacă vor intra în capcana jocului dur și al provocărilor, stil pentru care e recunoscută gruparea locală.

În tur, timișorenii s-au impus mai ușor decât a arătat-o scorul, cu 2-0 pe „Știința”. Vucea a deschis atunci scorul la doar 32 de secunde de la fluierul de start, rezultatul final fiind stabilit în minutul 75 de Ghinescu, după o fază pornită de la Iorgovan.

În acest moment, Pobeda se situează la mijlocul clasamentului, pe poziția a 9-a, cu 41 de puncte și un golaveraj pozitiv, 49-44. Cel mai periculos jucător din actualul lot al bulgarilor e Rafael Mirciov, autor a 15 goluri în actuala stagiune, ceea ce-l situează pe treapta a patra a ierarhiei golgheterilor, la egalitate cu căpitanul Ghirodei, Alexandru Baranyi.

Meci special pentru Budur

Partida de la Dudeștii Vechi va fi una specială pentru Sebastian Budur. Mijlocașul alb-violeților a evoluat câteva sezoane la Pobeda, pe care a părăsit-o la mijlocul campionatului trecut, când s-a alăturat Ghirodei. De altfel, în actualul lot al bulgarilor se află și fratele său, Toma: „Având în vedere că acolo sunt mulți prieteni ai mei, chiar fratele meu joacă acolo (n.r. – Toma Budur), va fi un meci special pentru mine, iar pentru echipă o deplasare grea. Trebuie să tratăm meciul cu maximum de seriozitate. Dacă vom fi concentrați, nu vom avea probleme”, a declarat Sebastian Budur, într-un interviu publicat în programul de meci distribuit la partida de sâmbăta trecută, cu Progresul Racovița.

Partida Pobeda Dudeștii Vechi – ASU Politehnica va avea loc joi, de la ora 17. De altfel, weekend-ul prelungit de 1 mai a devansat „grosul” etapei pentru joi, de la aceeași oră: CS Giroc – Progresul Gătaia, Timișul Șag – Cocoșul Orțișoara, CFR Timișoara – Voința Mașloc, Marcel Băban Jimbolia – AS Peciu Nou. Sâmbătă sunt programate două partide: Auto Timișoara – Ripensia Timișoara, de la ora 11, și AS Murani – CS Ghiroda, de la ora 18. Etapa se încheie duminică, de la ora 11, cu partida CS Dumbrăvița – Arsenal Flacăra Făget.

About Gabriel Toth

Leave a Reply