ASU Politehnica își continuă premierele: ghete personalizate și meci în nocturnă


ASU Politehnica a organizat astăzi prima conferință de presă de la începerea aventurii în Liga a V-a alături de Peluza Sud. Alb-violeții au tras primele concluzii după câteva luni în care clubul Universității Politehnica a crescut văzând cu ochii.

După campania de strângere de cotizații pentru echipă și spectacolul fonic și vizual oferit la meciuri din Campionatul Județean, fanii lui ASU Politehnica au anunțat și alte două noi premiere la nivel național pentru acest eșalon.

Începând din retur, jucătorii vor purta ghete personalizate, concepute special pentru gruparea alb-violetă. Acestea au fost primite ca sponsorizare din partea patronului unei firme de echipament sportiv din Remetea Mare, care și-a dorit să ajute clubul studențesc. „Am stabilit împreună modelul, ei le-au realizat și ni s-au dat ca o sponsorizare. Deocamdată sunt făcute doar pentru echipă, dar am primit multe cereri și sper să putem face și pentru suporteri”, a declarat Sebastan Novovic, reprezentantul Peluzei Sud.

De asemenea, ASU Politehnica va disputa duminică ultimul meci oficial de pe teren propriu din 2012, cu AS Nădrag, la lumina reflectoarelor. „Instalația de nocturnă a fost testată și e omologată de către AJF”, a mai punctat Novovic. ASU Poli a mai încercat să dispute în nocturnă și meciul din etapa a III-a, cu FC Bazoș, însă atunci ideea a picat.

Un semnal de alarmă

Sebastian Novovic a adus și o motivare a deciziei suporterilor din Peluza Sud, care au hotărât în vară să susțină echipa Institutului Politehnic. „Nu ne propunem să fim continuatoarea Politehnicii, ci să formăm o echipă care să fie aproape de sufletul nostru. În vară, am încercat să ne găsim niște repere, pentru a mai exista și noi ca suporteri, și am considerat că acesta nu poate fi decât echipa Universității, acolo unde a și început totul de fapt. E un lucru inedit tot ceea ce se întâmplă la meciurile noastre. Nu ne dorim neapărat să încurajăm o echipă de fotbal, ci să tragem un semnal de alarmă, că se mai poate și altfel, în toată mizeria care înseamnă fotbalul românesc. Putem fi un model pentru multe grupuri de suporteri din țară, care au trecut prin aceleași probleme ca și noi. Dacă am început să mergem pe acest drum, trebuie să continuăm pe el”, a explicat Sebastian Novovic.

Deși se dorește ca ASU Politehnica să facă în următorii ani pasul către eșaloanele superioare, reprezentantul Peluzei Sud exclude preluarea vechilor obiceiuri perpetuate de conducătorii cluburilor de la acest nivel. „Vrem să revenim acolo sus, dar depinde cum o facem. Cei mai mulți aleg să se complacă în acea lume. Dacă vii cu un suflu nou, probabil poți schimba ceva, chiar dacă risc să par idealist cu ceea ce spun”, a mai spus Novovic.

Toni Foale, mândru de postura lui

Deși după implicarea activă a Peluzei Sud pretențiile clubului au crescut, de pregătirea echipei se ocupă în continuare Antonio Foale, cel care s-a ocupat de ASU Poli și în ultimii ani, atunci când echipa evolua în „Municipiu”. Tehnicianul alb-violeților e mândru că pregătește o echipă cu o asemenea susținere și speră să reușească să-i bucure pe suporteri și prin jocul prestat de elevii săi.

„E normal să fiu mulțumit cu tot ce se întâmplă în jurul nostru. La fiecare meci sunt foarte emoționat și mă bucur că suporterii au ales echipa noastră. Sper ca eu și băieții să îi mulțumim și din punct de vedere sportiv, adică să ne îndeplinim obiectivul, promovarea în Liga a IV-a”, a declarat Foale, care în paralel pregătește și o grupă de copii la concitadina ACS Poli. „Cred că mulți dintre colegii mei de la centrul de copii și-ar dori să fie în locul meu”, a mai spus Foale.

Următorul meci al lui ASU Poli va avea loc duminică, de la ora 17, în compania celor de la AS Nădrag. La acest joc, fanii vor putea achiziționa, la prețul de 30 de lei, primele modele de fulare ale clubului studențesc, cel mai proaspăt produs al departamentului de marketing. „Marketingul e un capitol foarte important, care tot timpul a lipsit. Niciodată lucrurile nu s-au făcut așa cum ne-am fi dorit noi. Am încercat să venim cu mai multe lucruri în întâmpinarea suporterilor și să-i facem mândri că sunt alături de noi”, a mai spus Sebastian Novovic.

About Gabriel Toth

Comments

  1. Alex Ava says

    Cred ca nai inteles ca succesu nu vine in tot dea una cu promovarea si victorie la meci. Succesu equipea asta este ca a reusit sa devine un club ai suporterilor, ca joaca un fotbal curat, ca joaca fotbal curat cum trebuie sa fie, din placere, nu din motivul de succes sau bani. Succesul nostru este ca am ajuns sa devenim o equipa, care este o unitate impreuna cu jucatorilor nu cu body guardu de la jucatorul. Nai inteles ca succesu vine incet cu multa munca si effort din suflet, nu rapid cu o bomba de bani de un sponzor. Noi savuram atmosfera si fotbalul, nu titlu al campionul romanesc sau asa ceva. Eu mam nascut si locuiesc in stuttgart (deci va rog scuzati romana mea) si citesc fiecar articol sau blog despre equipa, imi cumper tricou si fular, ca sunt mandru ca sunt polist si suporter de o equipa ca aceia, si daca nam fost la nici un meci. Ce sa intampla aica este minunat si nu mai exista nici unde in lume, atatea iubire si effort pentru a sustine traditie (impotriva mafiotilor de la frf, care va pus tot posibil sa va distruge) si pentru a crea un club curat, pe care poti sa fii mandru ca e o equipa adevarata! Numai pentru faptu asta este proiectu asta deja un mare succes!
    Deja nu pot sa astept sa vin prima data la un meci!
    Sustineti munca asta si bucuravita de succesu, ca este ceva special si minunat!
    HAI POLI!

Leave a Reply