ASU Politehnica a învins Ineul, în primul amical de la Moneasa

moneasaASU Politehnica a disputat astăzi primul joc de verificare din cantonamentul de la Moneasa, în compania formației de Liga a III-a, CS Ineu. Alb-violeții s-au impus cu 2-1, rezultat stabilit încă de la pauză. Managerul Sorin Brîndescu și-a putut vedea la lucru și noii săi elevi, pe lângă sosirile anunțate la plecarea în cantonament făcându-și apariția alte două soluții pentru linia mediană.

ASU Politehnica a întâlnit astăzi CS Ineu, pe terenul din Moneasa, meci disputat în devans față de programarea inițială. Deși ar fi trebuit să se desfășoare marți, amicalul a avut loc în cele din urmă în această după-amiază, la cererea formației arădene. În ciuda schimbării de program, fotbaliștii liderului din D-Timiș au intrat hotărâți în teren, iar în minutul 8, Vucea a scăpat singur cu portarul ineuanilor și a deschis scorul. Avantajul alb-violeților a fost majorat apoi de Dinu Rebenciuc, cu un șut de la 18 metri, după o așezare a lui Tulcan. Divizionara C a redus apoi din handicap la ultima fază a primei reprize, stabilind și scorul final al partidei, 2-1 pentru ASU Politehnica.

„Am folosit acest meci ca un mijloc de pregătire. Ne-am propus să găsim trei adversari pentru acest cantonament, pentru a ne regla cât mai repede relațiile de joc. A fost un meci bun, sunt mulțumit de efortul celor din teren. Băieții chiar s-au mișcat bine și s-au achitat de sarcinile pe care le-am trasat. Și nou-veniții se descurcă bine, s-au integrat în program și își dau silința la fiecare antrenament. Vor să se autodepășească, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure”, ne-a declarat managerul Sorin Brîndescu.

Pe lângă Rusu, Contescu și Cosmin Ion, noutățile anunțate inițial pentru acest cantonament, în meciul de astăzi au evoluat pentru ASU Politehnica și alte două potențiale transferuri. Cătălin Crișan e un nume cunoscut în fotbalul vestic, el evoluând vreme de șapte ani la nivelul eșalonului secund, la FCM Reșița, Arieșul Turda, FC Drobeta și Mureșul Deva. După retrogradarea formației de la poalele Cetății, a revenit în județul Timiș, evoluând pentru Vulturii Lugoj, Unirea Sânnicolau Mare și, în prima parte a actualului sezon, la AS Seceani, în Liga a V-a. Despre mijlocașul născut la 19 iulie 1988 la Timișoara, Sorin Brîndescu ne-a spus: „Depinde de nivelul lui de pregătire dacă va rămâne sau nu. El a vrut să vină la noi și în toamnă, l-am așteptat, dar n-a mai ajuns. Ne-a contactat din nou, vrea să joace pentru noi, astfel că l-am chemat la Moneasa, să îl văd în aceste două amicale, cu Ineul și Dezna. Are calitate, are experiență, dar contează în primul rând cum se pregătește, nu cartea de vizită”.

O a doua noutate din lot e Sebastian Budur, fotbalist ce în ultimul an a evoluat pentru CS Ghiroda. În acest moment, situația sa nu este clarificată, urmând ca alb-violeții să negocieze condițiile unui transfer după revenirea de la Moneasa. „Momentan, avem doar acordul Ghirodei de a-l avea în cantonament”, ne-a precizat Sorin Brîndescu.

Iată formula utilizată de managerul timișorenilor în disputa de astăzi, cu Ineul:

Rogojină – Contescu, Gălan, Gavriluță, Damian – Vucea, Rebenciuc, C. Ion, Ghinescu – Tulcan, Făgețan. Au mai intrat Rusu, Burtic – Maranescu, Feher, Taub, Filimon, Naidin, Crișan, Ilie, S. Budur și Rus.

ASU Politehnica va întâlni mâine formația de Liga a V-a Cetate Dezna, conform programului inițial. Alb-violeții speră să mai găsească un adversar pentru mijlocul săptămânii viitoare, una dintre variante fiind Șoimii Lipova. Sâmbăta viitoare, la întoarcerea din cantonament, poliștii se vor opri la Chișineu Criș, pentru un amical cu formația locală.

About Gabriel Toth

Leave a Reply