ASU Politehnica încheie mâine etapa trialurilor cu un joc-școală pe „Știința”

13450958_1057982157619579_7775592230978475921_nASU Politehnica încheie mâine prima săptămână de pregătire pentru liga secundă. Antrenorul Sorin Brîndescu are în acest moment un număr mare de jucători sub comandă (aproximativ 45), însă la o bună parte se va renunța după jocul-școală programat mâine dimineață, pe stadionul „Știința”, de la ora 9.30.

Antrenorul Sorin Brîndescu a tras concluziile primelor cinci zile de pregătire, desfășurate sub imperiul caniculei, dar și într-o mare aglomerație pe terenurile Bazei 2.

„O săptămână care a decurs normal, am lucrat atât împreună, cât și diferențiat cu vechii și noii jucători. Nu vrei să luăm decizii pripite, de aceea i-am ținut toată săptămâna aici, am organizat multe jocuri, am lucrat mult cu mingea. Mâine finalizăm această fază cu un joc pe «Știința», în care va trebui să facem o triere, deoarece nu mai putem continua cu 45 de jucători la fiecare antrenament. Din jucătorii care au venit, sunt câțiva foarte interesanți. Rămâne de văzut și care sunt pretențiile lor”, a declarat Sorin Brîndescu.

Printre jucătorii cu nume care se pregătesc cu alb-violeții și care ar putea face obiectul unui transfer se numără și jucători cu experiența ligii secunde, precum Laurențiu Telescu, Sorin Ciobanu, Gabriel Siminic, Andrei Magda sau Ștefan Blănaru, dar și o serie de tineri promițători. La o parte a jucătorilor prezenți la reunire s-a renunțat deja, printre cei ce au părăsit antrenamentele divizionarei secunde numărându-se și stranierii Nassar Waleed (Kuwait) și Aldo Ibraj (Albania).

Față de jucătorii anunțați zilele trecute, la pregătiri au mai ajuns câțiva fotbaliști din zonă, cei mai mulți dintre ei foarte tineri: Eduard Găină (portar, 16 ani, LPS Banatul), Bogdan Mărcuți (fundaș dreapta, 18 ani, CFR Timișoara), Gabriel Gânju (mijlocaș de bandă, 19 ani, ACS Poli) și Adrian Ștefan (mijlocaș de bandă, 27 ani, CS Dumbrăvița).

ASU Politehnica negociază în aceste zile cu Bogdan Străuț, un jucător cu experiența primei ligi, care a evoluat în sezonul trecut la FCM Baia Mare. „I-am făcut o ofertă lui Străuț, pentru că evoluează pe un post deficitar la noi și așteptăm răspunsul lui”, a afirmat Brîndescu.

Antrenorul lui ASU Politehnica a comentat și decizia fostului golgheter al echipei, Octavian Drăghici, de a semna cu concitadina ACS Poli, deși fusese prezent la reunirea nou-promovatei. „Drăghici a fost în curtea noastră, ne-a ajutat să promovăm din Liga a IV-a, dar și noi l-am ajutat să aibă o carte de vizită bună pentru ceea ce a urmat în cariera lui. Un jucător pe care ni l-am dorit, dar nu am reușit să ajungem la o înțelegere cu el. Așa cum și alții au dreptul să aleagă, și el a ales… E decizia lui, însă mie îmi pare rău că nu a continuat alături de noi”, a mai spus Brîndescu.

ASU Politehnica negociază, de asemenea, și cu jucătorii aflați la final de contract cu clubul, în această situație regăsindu-se zece jucători din lotul ce a reușit promovarea în Liga a III-a. La capitolul plecări certe, îi putem menționa, momentan, pe Marius Marin (care urmează să plece în Italia, la Sassuolo) și Narcis Damian, care și-a exprimat dorința de a continua la o echipă de eșalon inferior, însă va rămâne în cadrul clubului, ca antrenor la Centrul de Copii și Juniori.

About Gabriel Toth

Leave a Reply