ASU Politehnica iernează pe primul loc după 2-1 cu Peciu Nou

DSC_3009 (Medium)ASU Politehnica s-a impus din nou la limită, 2-1, în fața penultimei clasate AS Peciu Nou și își adjudecă titlul neoficial de campioană a toamnei. Alb-violeții au construit anevoios, găsind cu greu drumul spre gol. De altfel, la finalul partidei, antrenorul Paul Codrea avea să recunoască faptul că pauza de iarnă vine în momentul potrivit pentru elevii săi, care nu traversează cea mai bună formă.

ASU Politehnica era obligată să învingă astăzi, în disputa cu AS Peciu Nou, pentru a-și asigura o vacanță de iarnă liniștită, petrecută în confortul fotoliului de lider. Adversarul nu părea să pună vreo problemă, cel puțin la prima impresie, însă alb-violeții n-au avut nici de această dată viață ușoară.

Mai ales că oaspeții au avut prima ocazie importantă de gol a partidei, în minutul 4, atunci când Ciumacenco a trimis puțin peste poartă cu capul. Timișorenii au dominat întâlnirea, însă nu au reușit să marcheze decât în minutul 42, atunci când Vucea i-a luat fața din alergare fundașului Brădean și a tras din unghi, fără speranțe pentru veteranul din poarta oaspeților, Popa.

ASU Politehnica și-a majorat avansul în minutul 50, atunci când Ciumacenco a deviat nefericit, în propria poartă, centrarea lui Tulcan, din lovitură liberă. Au urmat 40 de minute agonizante, cu ratări succesive la poarta oaspeților. S-a mai înscris o singură dată până la final, însă în poarta lui Rogojină. Nou-intrații Dorobanțu și Hanceriuc și-au dovedit utilitatea, deși au fost și singurele rezerve ale formației din Peciu Nou. În minutul 83, primul a centrat, iar al doilea a marcat cu capul.

Mai notăm doar revenirea în teren a mijlocașului Dinu Rebenciuc, cel ce în luna august suferea un grav accident rutier, care l-a scos din circuit pe tot parcursul toamnei.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Feraru, Gălan, Gavriluță, Damian – Ghinescu, Naidin (cpt.), Filimon, Vucea – Ilie, Ionaș. Au mai intrat Tulcan, Iorgovan, Făgețan și Rebenciuc.

AS Peciu Nou (antrenor Mihai Dorobanțu): Popa – Butnaru, Hoța, Ciumacenco, Handrache, Bărbosu, M. Rus, Brădean, Bud, Dumea, Ursu. Au mai intrat Hanceriuc, C. Dorobanțu.

 

Reacții la cald

 

„Pot să zic că pauza vine într-un moment bun pentru noi. Am arătat și astăzi că nu suntem în cea mai bună formă. Am suferit foarte mult în prima repriză pentru ceea ce am jucat. Poate e și vina mea, pentru că n-am reușit să îi motivez suficient pe băieți sau să găsesc formula potrivită. După pauză, ne-am mai dat drumul la joc, dar am ratat câteva situații mari. Apoi, așa cum ni se întâmplă nouă de obicei, la prima ocazie a oaspeților, primim gol. Peciu Nou e o echipă modestă, care și-a vândut scump pielea, au jucat cât au putut de bine, dar eu zic că problema e la noi, nu la adversar”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)
„Un meci frumos, băieții au jucat cu ambiție, chiar s-au ridicat la nivelul primei clasate. Am avut și ghinion cu acel autogol. Gazdele au avut mai multe ocazii, dar la cele două goluri i-am ajutat și noi puțin. Sunt mai pregătiți ca noi, dar cred că puteau juca mai bine la condițiile pe care le au. Noi ne antrenăm o dată pe săptămână și abia ne strângem la meci. Cum am spus, ghinionul încă nu ne lasă în pace. Până de Revelion, probabil”. (Mihai Dorobanțu, antrenor AS Peciu Nou)

About Gabriel Toth

Leave a Reply