ASU Politehnica, față în față cu o „sperietoare” a județului Timiș

csuc2

„Satelitul” Craiovei a câștigat ambele întâlniri susținute până acum cu formații din județul Timiș (Foto: csuc.ro)

ASU Politehnica primește sâmbătă vizita „satelitului” prim-divizionarei CSU Craiova. Gruparea olteană se află în jumătatea a doua a clasamentului, dar a reușit să-și creeze o aură de „bestia nera” pentru formațiile din județul Timiș, câștigând ambele partide disputate până acum cu formații din zonă.

La fel ca alb-violeții, CSU II Craiova e nou-promovată în eșalonul al treilea. Echipa-satelit a prim-divizionarei din Bănie a reușit să promoveze en fanfare la finele sezonului trecut, câștigând cu scorul general de 12-0 „dubla” de baraj contra campioanei județului Mehedinți, Pandurii Cerneți (4-0 pe teren propriu și 8-0 în deplasare). În eșalonul al treilea, tinerii „juveți” n-au mai avut un parcurs la fel de impresionant, printre explicații fiind tinerețea lotului dar și caracterul neomogen al grupului de jucători, dat fiind statutul de „satelit” al echipei.

Până în prezent, CSU II Craiova nu a obținut decât trei succese în cele 11 meciuri disputate. Interesant e că două dintre aceste victorii au venit chiar împotriva unor formații din județul Timiș. Prima, chiar în runda de debut, când băieții lui Daniel Mogoșanu au trecut cu 3-1 pe teren propriu de CSM Lugoj. Unul dintre jucătorii de la prima echipă, Simion Măzărache, a reușit o „triplă” în respectiva întâlnire.

Interesant e că alb-albaștrii n-au mai câștigat apoi niciun meci până în urmă cu două săptămâni, când au avut programată o vizită în… Timiș. CSU II s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Becicherecu Mic, prin golurile marcate de Petre și Cârlig.

Cea de-a treia victorie stagională a fost obținută de o manieră categorică săptămâna trecută, 3-0 pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. Trebuie spus însă că oltenii au avut la dispoziție nu mai puțin de șase jucători de la prima echipă: Straton, Bancu, Iliev, Băluță, Herghelegiu și Măzărache. E greu de crezut că echipa lui Daniel Mogoșanu va primi un asemenea ajutor și pentru meciul de pe „Știința”, având în vedere că săptămâna trecută Liga I a fost întreruptă pentru amicalul echipei naționale din Italia.

Mult mai relevantă pentru jocul de sâmbătă ar putea fi formula aliniată de Daniel Mogoșanu la Becicherecu Mic: Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Drăghici, Luică – Hodea, Armășelu, Căle – Petre, Jurj, Burlacu, pe parcurs mai intrând Căpățână, Scarlat, Țoiu și Cârlig.

Dintre jucătorii de la prima echipă și-ar putea face totuși apariția Simion Măzărache, el fiind chiar golgheterul „satelitului”, cu 6 reușite în acest sezon de Liga a III-a. Născut la 10 ianuarie 1993 la Schitu Golești (jud. Argeș), Măzărache a crescut la centrul de juniori al formației Sporting Pitești, iar apoi cariera sa a continuat la Dinamo II, ACS Berceni, Viitorul Axintele și Muscelul Câmpulung, formație cu care a promovat în Liga a III-a la finele sezonului trecut. În vară, a sosit la CSU Craiova, pentru care a și debutat în Liga I. În actualul sezon, Măzărache a strâns patru apariții în eșalonul de elită pentru olteni, de fiecare dată din postura de rezervă, însă nu a reușit încă să marcheze.

Antrenorul „satelitului” Craiovei e Daniel Mogoșanu, tehnician ce va împlini la 1 decembrie 48 de ani. Ca juător, a evoluat la FCM Caracal, Universitatea Craiova, Oțelul Galați și FC Argeș. În calitate de antrenor, a activat la Primăvara Craiova, FC Caracal, FC Universitatea Craiova și ALRO Slatina.

Partida ASU Politehnica – CSU II Craiova se va disputa sâmbătă, de la ora 14, pe arena „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply