DSC_7875 (Medium)ASU Politehnica se află la începutul unei săptămâni cu două jocuri în Liga a IV-a, ambele pe teren propriu. Primul va avea loc miercuri după-amiază, în compania formației cu defensiva cea mai firavă din campionat, CS Giroc, care după 27 de etape a totalizat nu mai puțin de 110 goluri încasate.

ASU Politehnica, cea mai în formă grupare a returului, cu maximum de puncte acumulate în cele zece etape scurse din a doua jumătate a întrecerii, primește vizita unei grupări care, în această primăvară, s-a obișnuit să încaseze goluri cu nemiluita.

CS Giroc părea, în tur, o formație ce ar fi putut fără mari bătăi de cap să își asigure locul în Liga a IV-a și pentru sezonul viitor. Însă schimbările din iarnă, pornite de la cea a antrenorului, au dus gruparea de lângă Timișoara în situația ingrată de ciucă a bătăilor în sezonul de primăvară. Cu un lot mult subțiat față de prima jumătate a campionatului și cu un antrenor nou, Dan Mita, venit în locul lui Orlando Trandu, girocanii nu au strâns decât două puncte în retur, în partidele cu „lanterna” Auto și AS Murani. Au scos însă mingea din propria poartă de cele mai multe ori. În cele zece etape din primăvară, Girocul a încasat nu mai puțin de 57 de goluri, apropiindu-se de o medie de 6 „boabe” primite pe meci.

Astfel că duelul de miercuri, de pe „Știința”, pare a fi un bun prilej pentru liderul ASU Politehnica să puncteze la capitolul golaveraj, acolo unde Ripensia a trecut din nou în frunte după succesul cu 8-0 de duminică, cu Auto. Alb-violeții nu s-au remarcat însă în acest sezon în administrarea unor scoruri astronomice, cât mai degrabă prin prudență și constanță – poate elementele de care aveau cea mai mare nevoie, dată fiind experiența nefericită din sezonul trecut. Recordul lui Naidin & co. e de șapte goluri, reușit de două ori și împotriva aceleiași formații, Auto: 7-1 în Freidorf și 7-0 pe „Știința”.

De acest record se apropie însă și jocul din tur, de la Giroc. La 11 octombrie, ASU Politehnica se impunea cu 6-1 în deplasare, însă după un început surprinzător, în care gazdele deschideau scorul după doar 25 de secunde de joc, prin Moricz. Replica timișorenilor a fost promptă, punctând prin Ionaș (min. 5), Ilie (min. 30), Naidin (min. 43), Iorgovan (min. 68), D. Codrea (min. 80) și Vucea (min. 86).

Partida ASU Politehnica – CS Giroc se va disputa miercuri, de la ora 18, pe stadionul „Știința”. AJF Timiș a delegat pentru acest meci o brigadă de arbitri și observatori în totalitate din Lugoj: Petru Miculaiciuc la centru, ajutat la cele două tușe de Roland Barbu și Flavius Ciorogar, observatori fiind Ioan Franț și Tiberiu Olteanu. ASU Politehnica va evolua pe teren propriu și în etapa din weekend, mai precis sâmbătă, tot de la ora 18, cu Progresul Gătaia.

Leave a Reply