ASU Politehnica defilează în fața Racoviței! Verdictul se dă în ultima etapă

1

ASU Politehnica a obținut o victorie lejeră în această după-amiază, 5-0, pe „Știința”, cu vechea rivală din Campionatul Județean, Progresul Racovița. Situația în vârful ierarhiei rămâne neschimbată însă cu o etapă înainte de final, Ghiroda reușind să smulgă cu forcepsul cele trei puncte în jocul contra Orțișoarei, printr-un gol căzut în cel de-al șaptelea minut de prelungiri.

Dacă anul trecut, duelurile din „Județ”, dintre ASU Politehnica și Progresul Racovița au fost catalogate drept veritabile derby-uri, prin prisma mizei, dar și a echilibrului din teren, de această dată am avut parte, ca și în tur, de o defilare în sens unic. Alb-violeții n-au avut nici cea mai mică emoție în fața lui Șchiopu & co, Iorgovan deschizând scorul în minutul 9, cu o lovitură de cap. Scorul a fost majorat în minutul 22, atunci când căpitanul Popoviciu a tras imparabile, de la 20 de metri, aproape de vinclul porții lui Petrar. Rezultatul primei părți a fost stabilit de Taub, care a recidivat după reușita superbă de la Gătaia, punctând și de această dată spectaculos, în minutul 33, cu un șut sub bară.

Cum pe „Știința” meciul era, practic, jucat după o jumătate de oră, urechile s-au ciulit înspre Ghiroda, acolo unde Orțișoara lui Chimiuc conducea liderul. „Cocoșii” au rezistat până spre final, având la un moment dat și în om în plus, însă formația lui Alin Miloș a egalat și mai apoi a marcat golul câștigător în cel de-al… șaptelea minut de prelungire, la chiar ultima fază a meciului.

Pe „Știința”, alb-violeții au continuat să marcheze și în repriza a doua, Alin Ionaș demonstrându-și încă o dată forma de zile mari, prin „dubla” conturată în decurs de nici trei minute, în primul sfert de oră scurs de la reluare.

S-a încheiat 5-0, iar promovarea se joacă în ultima etapă, atunci când ASU Politehnica se deplasează la Sânnicolau Mare, iar Ghiroda la Racovița. Rămâne de văzut însă care va fi deznodământul „cazului Chișoda”, formația de la marginea Timișoarei neprezentându-se la jocul de pe teren propriu, cu Jimbolia. Au făcut-o în schimb oaspeții, brigada de arbitri și observatorii…

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Birău, Brînzan, Obrejan, Taub – Ghinescu, D. Codrea, Popoviciu (cpt.), Vucea – Iorgovan, Ionaș. Au mai intrat Făgețan, C. Călin, Maranescu și Panc.

Progresul Racovița (antrenor-jucător Mircea Șchiopu): Petrar – Mărcuț, H. Onae (cpt.), Pădurean, Guțiu, T. Onae, Bărbulescu, Cr. Ignea, Șchiopu, Jurj, A. Nanu. Au mai intrat Costinean – Bolgea, Medelean, Busaga.

„Băieții au făcut un joc foarte bun, am înscris de cinci ori, puteam să o mai facem. Ne-am creat multe situații. Trebuie să recunoaștem că Racovița s-a schimbat mult, însă în rău. Nu mai e echipa redutabilă de anul trecut, au și ei problemele lor și diferența a fost clară astăzi. Am înțeles că Ghiroda a învins în ultimul minut, înseamnă că a meritat să câștige, ăsta e fotbalul. Dar au văzut și ei cum e să întâlnești un adversar redutabil. Am spus după meciul nostru din etapa trecută că Orțișoara e o echipă bună, care poate pune probleme. Dacă aveau mai multe meciuri de genul acesta, probabil diferența dintre noi și ei era mai mare, în favoarea noastră. Despre Chișoda nu vorbim. Noi mai avem un meci la Sânnicolau, pe care trebuie să îl câștigăm. Mai departe, vedem ce va fi…”, a declarat la final antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply