ASU Politehnica, abonată la finaluri cu emoții contra Jimboliei

1ASU Politehnica a bifat cea de-a cincea victorie consecutivă din acest sezon, în deplasarea de la Jimbolia. La fel ca și în ultimele două întâlniri directe cu „junii” lui Marcel Băban, nu a fost nici de această dată floare la ureche pentru alb-violeți, care s-au impus cu 3-2, după un final cu emoții.

Timișorenii au părut ușor surprinși în debutul meciului de apărarea exactă a trupei pregătite de Tavi Popescu. Sistemul defensiv al gazdelor a rezistat cu brio până în minutul 39, atunci când fundașul central Gavriluță a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea trimisă de Ilie din corner. Oaspeții păreau să rezolve soarta meciului în minutul 63, atunci când Ghinescu a făcut 2-0, împingând în plasă o minge respisă greșit în față de portarul Ciubotariu, la un șut al lui Ionaș.

Ultimele zece minute ale meciului au adus însă și emoțiile în tabăra vizitatoare. Mai întâi, în minutul 83, Călin Stan a marcat la capătul unui contraatac. Interesant e că și anul trecut, tot el marca pentru Jimbolia, în meciul câștigat de timișoreni cu 2-1 pe „Arpad Thierjung”. Două minute mai târziu, apele păreau să se liniștească din nou pentru poliști, care au beneficiat de un penalti transformat de Popoviciu. Finalul a fost însă incandescent, după ce Denis Băban l-a învins pe Burtic dintr-o lovitură liberă de la 38 de metri.

S-a încheiat în cele din urmă 3-2 pentru alb-violeți, care rămân cu maximum de puncte, dar pierd din nou șefia. Asta deoarece Dumbrăvița a învins Girocul la scor de tenis – 6-0 – și trece pe primul loc grație golaverajului: 20-3, față de 19-5.

Marcel Băban Jimbolia (antrenor Octavian Popescu): Ciubotariu – Ciclovean, A. Popescu, Doda, Sicoe (cpt.), Beloescu, Moldovan, Hârdău, Macovei, Oprea, Buzdugan. Au mai intrat B. Bătrânu, Stan, D. Băban și Palade.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub, Popoviciu, Naidin (cpt.), Vucea, Ilie, Ghinescu, Iorgovan. Au mai intrat Ionaș, Făgețan, Codrea, Maranescu.

Reacții la cald

„S-a acordat cam ușor acel penalti pentru oaspeți, dar altceva n-am ce reproșa brigăzii de arbitri. Una peste alta, am jucat foarte bine și am pierdut mai mult pe greșelile noastre și mai ales ale portarului. M-am așteptat să marcăm după ce s-a făcut 0-2. Din păcate, a fost prea târziu. Am jucat cu o echipă foarte bună, deci îi felicit pe copiii noștri. Pentru Denis (n.r. Băban – fiul său) e al doilea gol de la distanță, așa a marcat și cu Dudeștii Vechi. Sper să crească, să ajungă mai sus, nu să rămână aici, pentru că acesta e scopul. Mă bucur și pentru Călin Stan, care a revenit cu gol după o perioadă mai lungă de absență, din cauza unei accidentări la gleznă”. (Marcel Băban, președinte M. B. Jimbolia)

„A fost greu finalul, pentru că am luat un gol de la 50 de metri, pe colțul portarului. Sunt foarte supărat. Per total, victoria e absolut meritată, am dominat, am avut ocazii, am jucat foarte bine. Nu îmi pot explica de ce a trebuit să avem emoții. Sunt supărat pe Paul (n.r. – Burtic, portarul lui ASU Poli), poate să îmi zică ce vrea, dar nu are voie să ia un asemenea gol. Jimbolia nu mai e echipa care a început campionatul, și-au adus jucători pe parcurs. Sunt bine organizați, aleargă, fac antrenament zilnic, deci nu sunt o echipă tipică de Divizia D”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Leave a Reply