ASU Politehnica a depășit suta de goluri în 2015: 106 reușite în 35 de jocuri oficiale

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Fotbaliștii lui ASU Politehnica se bucură în aceste zile de o binemeritată vacanță, după un an 2015 extrem de dificil. Au fost 12 luni pline, cu muncă asiduă, în care alb-violeții au avut programate nu mai puțin de 35 de jocuri oficiale în toate competițiile. Dar, în același timp, un an încheiat cum nu se putea mai bine, echipa îndeplinindu-și obiectivele și chiar depășindu-și condiția în sezonul de toamnă din Liga a III-a.

ASU Politehnica a început anul 2015 având drept obiectiv promovarea în eșalonul al treilea. După ce cu un sezon în urmă a ratat „la mustață” prezența la baraj, în fața Ghirodei, în ediția 2014/2015 alb-violeții nu-și mai permiteau pași greșiți, chiar dacă lupta se anunța mai acerbă, prin apariția Ripensiei.

La mijlocul campionatului, ASU Politehnica se regăsea pe prima poziție, dar la o distanță de doar un punct în fața roș-galbenilor. De asemenea, rolul de antrenor principal i-a revenit fostului director sportiv, Sorin Brîndescu, instalat în locul celui ce pregătise echipa în ultimii doi ani, Paul Codrea.

Sezonul de primăvară a fost unul extrem de fructuos pentru ASU Politehnica. Echipa de pe „Știința” a înregistrat 16 victorii și o înfrângere în cele 17 jocuri din retur. „Cireașa de pe tort” e, fără doar și poate, partida din etapa a doua a returului, de pe „Dan Păltinișanu”, contra rivalei Ripensia, în care alb-violeții au oferit o demonstrație de forță în fața a 6.000 de spectatori (un record absolut pentru eșalonul al patrulea), câștigând meciul cu un categoric 6-2. ASU Politehnica a câștigat detașat seria, reușind să și înscrie 72 de goluri.

Tot în prima parte a anului, ASU Politehnica a disputat două jocuri în faza județeană a Cupei României, fiind eliminată în semifinale de Ripensia (1-2), într-un joc disputat pe terenul din Ciarda Roșie.A urmat apoi „dubla” pentru care Gălan & co. s-au pregătit întreg sezonul, barajul cu laureata Carașului, Voința Lupac. Soarta promovării a fost decisă încă din jocul tur, câștigat de timișoreni cu 5-1. În retur, deși alb-violeții au condus cu 1-0, Lupacul a întors soarta jocului și a câștigat pe final, reușind însă doar o victorie de palmares, 2-1.

Sezonul de primăvară a fost, așadar, cât se poate de aglomerat. În cele patru luni de competiție (martie, aprilie, mai, iunie), ASU Politehnica a bifat nu mai puțin de 21 de jocuri oficiale, dintre care a câștigat 18 și a pierdut trei.

„Studenții” au continuat pe panta ascendentă în Liga a III-a, unde se află în fruntea clasamentului seriei a 4-a la jumătatea competiției. Alb-violeții au surprins deopotrivă fani și adversari, depășindu-și cu mult condiția de nou-promovată în acest eșalon. ASU Politehnica a disputat 14 meciuri în turul campionatului din C4, înregistrând 11 victorii, o remiză și două înfrângeri, având și un golaveraj remarcabil, 25-11.

Trăgând linie, ASU Politehnica a disputat 35 de meciuri oficiale în 2015, în care a reușit un bilanț remarcabil: 29 de victorii, o remiză și 5 înfrângeri. Golaverajul e de asemenea unul excelent, numărul golurilor marcate depășind „suta”. Alb-violeții au scuturat de 106 ori plasele porților adverse (în medie, 3,02 goluri pe meci), încasând în schimb 36 de goluri.

About Gabriel Toth

Leave a Reply