ASU Politehnica, a 20-a laureată a Cupei de Iarnă

ASU Politehnica a cucerit cea de-a XX-a ediţie a Cupei de Iarnă, după 4-3 astăzi, în finală, cu Voinţa Maşloc. Un turneu în care alb-violeţii au demonstrat că au jucători ce se descurcă de minune şi pe teren redus, acolo unde tehnicitatea şi viteza în gândire fac diferenţa.

ASU Politehnica a început ziua cu un succes în sferturi, 4-3 cu CS Dumbrăviţa. La pauză, scorul a fost egal, 1-1, prin golurile marcate de Tulcan şi Stoica. În partea secundă, Vucea i-a desprins pe alb-violeţi, printr-un hattrick curat, însă pe final, alb-verzii au revenit şi s-au apropiat la un singur gol, prin reuşitele lui Stoica şi Kovacs.

În semifinale, a părut ceva mai greu pentru ASU Politehnica, însă doar până la pauză. Bogdan a deschis scorul pentru Cocoşul Orţişoara, însă “dubla” lui Ionaş a întors scorul în favoarea studenţilor până la pauză. În partea a doua, alb-violeţii s-au descătuşat, prin golurile lui Filimon, Damian, Gavriluţă şi din nou Ionaş, însă Orţişoara a ţinut aproape, punctând prin Viţan şi Diaconescu.

În marea finală, ASU Politehnica a dat piept peste una dintre formaţiile redutabile ale acestei ediţii, Voinţa Maşloc, formaţie ce nu pierduse niciun meci până în ultimul act. Ambiţioşii elevi ai lui Daniel Rupa şi-au arătat colţii în debutul de meci, când au condus cu 2-0. Timişorenii au revenit însă, au egalat situaţia până la pauză, printr-o dublă semnată de Vucea, după care s-au desprins la 4-2, graţie lui Filimon şi Ilie.Maşlocul a mai punctat spre final, menţinând suspansul, însă Buertic & co. au ţinut cu dinţii de fragilul avantaj şi şi-au adjudecat prima Cupă de Iarnă din vitrina clubului.

“Ţin să dedicăm acest trofeu aniversării de 93 de ani a Politehnicii. A fost greu, foarte greu, parcă mai greu decât pe teren mare. Sunt alte tactici, alte tehnici, dar mulţumim lui Dumnezeu că am terminat şi fără accidentări, şi cu trofeul în braţe”, ne-a declarat la final antrenorul alb-violeţilor, Antonio Foale.

Iată rezultatele complete înregistrate astăzi, în faza finală a competiţiei:

Sferturi:

Cocoşul Orţişoara – Progresul Racoviţa 5-2
ASU Politehnica – CS Dumbrăviţa 4-3
Timişul Şag – Voinţa Maşloc 0-2
CS Ghiroda – Unirea Sânnicolau Mare 3-3 (3-4 lov. dep.)

Semifinale:
ASU Politehnica – Cocoşul Orţilşoara 6-3
Voinţa Maşloc – Unirea Sânnicolau Mare 1-1 (4-3 lov. dep.)

Finala mică:
Cocoşul Orţişoara – Unirea Sânnicolau Mare 3-3 (0-3 lov. dep.)

Finala mare:
ASU Politehnica – Voinţa Maşloc 4-3

Golgheter: Ionuţ Vucea (ASU Politehnica) – 12 goluri;
Cel mai bun portar: Cosmin Amarinei (Voinţa Maşloc).

About Gabriel Toth

Leave a Reply