ASU Poli pierde primele puncte stagionale: 1-1 cu Dudeştii Vechi

DSCF0021

ASU Poli n-a obţinut decât o remiză în această seară, în jocul de pe teren propriu, cu Pobeda Dudeştii Vechi. Aflaţi într-o ofensivă permanentă, cu numeroase cornere şi faze fixe din jurul careului oaspete, alb-violeţii n-au reuşit să spargă zidul apărării bulgare decât din penalti.

Pobeda Dudeştii Vechi şi-a respectat blazonul de “nucă tare” chiar şi pe Ştiinţa, în faţa formaţiei cu cel mai lansat start din Liga a IV-a. ASU Poli, lipsită de serviciile lui Tulcan, şi cu Marchiş doar pe banca de rezerve, şi-a pus speranţele în cuplul Făgeţan – Ardelean, dar cei doi n-au reuşit să perforeze masiva şi arţăgoasa defensivă aliniată de Petre Mirciov. Astfel că ocazia cea mai clară de gol a primei reprize i-a aparţinut fundaşului stânga Maranescu, apărut surprinzător la finalizare, însă şutul puternic al acestuia, din unghi, a fost respins de Gyuri Stoianov.

De altfel, experimentatul portar al Dudeştilor a fost cel mai bun jucător din tabăra oaspete, în special datorită ieşirilor prompte la cornerele Politehnicii ce se succedau cu repeziciune. Contrar cursului jocului, Pobeda a lovit pe contraatac. În minutul 53, Budur i-a pasat perfect în “gaură” lui Novak, iar atacantul oaspeţilor, ajuns singur cu Burtic, nu a iertat. ASU Poli a încercat să ofere o replică promptă, însă fundaşii Obrejan sau Birău s-au lovit şi ei de reflexele lui Stoianov.

Timişorenii au găsit finalmente drumul spre gol în minutul 79, şi atunci dintr-un penalti scos de Vişan şi transformat de Marchiş. Golgheterul din sezonul trecut al lui ASU Poli a fost aproape de 2-1 peste doar câteva secunde, însă lovitura sa de cap, de după centrarea excelentă a lui Birău, a trecut puţin peste poartă. Alb-violeţii au presat până în final, însă ultimele 5-6 minute de joc i-a găsit pe “bulgari” mai mult pe jos, decât preocupaţi de joc.

S-a încheiat 1-1, iar ASU Poli contabilizează primele puncte pierdute ale sezonului. Paradoxal, acestea sunt irosite chiar pe teren propriu, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi în sezonul trecut.

ASU Poli (antrenor Antonio Foale): Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ilie, Popoviciu, Stoica, Vucea – Făgeţan, Ardelean. Au mai intrat Marchiş, Vişan, Ionuţ şi Oberşterescu.

Pobeda Dudeştii Vechi (antrenor Petre Mirciov): Stoianov – Fibişan, Piloiu, Blaga, Boboiciov, Ismail, R. Mirciov, Rusu, S. Budur, Novak, Kalapiş. Au mai intrat Bratan, Gabără şi T. Budur.

Reacţii la cald

“Se putea şi mai mult, dacă eram mai lucizi în faţa porţii la multele ocazii pe care le-am avut. Echipa adversă s-a apărat aglomerat, s-a apărat bine, noi n-am reuşit să găsim breşele necesare pentru a pătrunde spre poartă. Sunt mulţumit de jucătorii mei, de efortul pe care l-au depus, de determinarea lor, mai ales din repriza a doua. Din păcate, n-am marcat decât o dată. Ghinionul, ca şi norocul, face parte din joc. Dar repet, dacă eram mai lucizi la finalizare, puteam să şi câştigăm jocul”. (Antonio Foale, director tehnic ASU Poli)

“O remiză meritată. Putea ieşi chiar mai rău pentru noi, dar putea ieşi şi mai bine. Am primit gol pe final, din 11 metri, o decizie pe care nu am motive să o comentez. Mulţumesc băieţilor pentru dăruire, toată săptămâna ne-am chinuit să punem la punct acest sistem, cu cinci mijlocaşi şi un atacant, pe care îl folosim în premieră. Am zis să închidem jocul, n-am prea contat noi în atac. Am avut şi noroc, trebuie să recunosc, la atâtea cornere, dar per total sunt mulţumit. Finalul a fost puţin tensionat, cu prea multe minute de prelungire. Ne-am cam tăvălit şi noi, dar ăsta e fotbalul. Dacă era 3-0 pentru Poli, nu ne tăvăleam, asta vă spun sigur. Le-am mai spus şi eu câteva şmecherii din astea, am fost şi eu fotbalist şi ştiu cum e când trebuie să ţii de un rezultat în prelungiri. Şi dacă pierdeam, nu era o tragedie. Totuşi, am fi pierdut la Poli, nu în altă parte”. (Petre Mirciov, antrenor Pobeda Dudeştii Vechi)

About Gabriel Toth