ASU Poli, fără greșeală în deplasare: 3-0 la Giroc

giroc poli
ASU Poli s-a impus în deplasarea de la Giroc, după un meci pe care l-a controlat în totalitate, dar în care nu a strălucit. După o primă repriză echilibrată, alb-violeții aveau avantaj minim, iar desprinderea a venit în ultima jumătate de oră a jocului.

ASU Poli și-a intrat mai greu în mână la Giroc. În ciuda gazonului fără cusur, trupa lui Paul Codrea a avut dificultăți la construcție, în special pe ultimii 20-30 de metri, astfel că prima șansă de gol a venit cu un șut de la distanță, expediat de Popoviciu, în minutul 13, în brațele portarului Coca. După o jumătate de oră anostă, Adrian Ilie a scuturat în sfârșit plasa, cu un șut de la marginea careului, sub bară, fără speranțe pentru goalkeeperul gazdelor.

În partea a doua, Girocul n-a mai contat în atac, iar ASU Poli s-a instalat confortabil în jumătatea adversă. Intrat la pauză, Nicu Făgețan a adus liniștea în tabăra alb-violetă, marcând în minutul 65, după ce a scăpat singur cu Coca. După o serie de ocazii bune irosite de Birău, Popoviciu și Vișan, oaspeții au majorat diferența în minutul 86, prin Ardelean, care a pătruns în forță, între doi fundaș ai gazdelor, a ajuns singur cu Coca și nu l-a iertat.

Un succes clar, 3-0 la Giroc, iar ASU Poli continuă cursa de urmărire a liderului Progresul Gătaia, care mâine dimineață are un joc pe teren propriu aparent la îndemână, cu Arsenal Flacăra Făget.

ASU Poli (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Popoviciu, Opriș, Neagoie – Ilie, Vucea – Ardelean. Au mai intrat Făgețan, Vișan, Ionuț și Brânzan.

CS Giroc (antrenor Orlando Trandu): Coca – Șoreanu, Cocora, Gherghel, Trandu – Ioviță, Cătău, Duțu, Maftei – Bizău, Rudăreanu. Au mai intrat Căstăianu, Marincu și Dumitru.

Reacții la cald

„Aș spune că scorul e parcă prea sever, chiar dacă jocul a fost mult mai bun din partea echipei oaspete. E o echipă mult mai bine pregătită, un club mult mai bine organizat decât al nostru. Noi nu ne putem compara momentan cu ASU Poli, dar poate pe fondul ocaziilor pe care le-am avut, am fi meritat și noi un gol. Adversarul nostru de astăzi are și valoare la nivel individual, și ca și grup. Noi încercăm să lucrăm cât de mult putem în timpul săptămânii, facem trei antrenamente pe săptămână, chiar și patru uneori, dar din păcate nu toți băieții pot să vină, astfel că dacă unii lipsesc, nu se poate pune în practică ceea ce ne propunem. Încercăm și noi să nu facem nimic la întâmplare, dar asta este, pe viitor încercăm să ne pregătim mai mult, să câștigăm încredere, să prindem experiență și sunt convins că în retur ne va fi mai ușor”. (Orlando Trandu, antrenor CS Giroc)

„Sunt mulțumit de rezultat, de faptul că n-am luat gol și că am mai câștigat încă un meci în deplasare. Așa e când întâlnești adversari care se apără, e greu să îi desfaci. Noi ne-am chinuit astăzi, nici jocul n-a strălucit. Poate nu suntem în cea mai bună formă la ora actuală, dar bine că am câștigat. Am avut și absențe destul de importante, dar asta este. A debutat și Brânzan, un jucător interesant, modest, muncitor și sper să facă o treabă bună”. (Paul Codrea, antrenor ASU Poli)

About Gabriel Toth