Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Fotbaliștii Politehnicii au plecat astăzi, la orele prânzului, spre Sfântu Gheorghe, acolo unde mâine după-amiază vor juca în meciul de deschidere al etapei a 30-a din liga secundă, contra ocupantei poziției a doua, Sepsi OSK. După succesul de vineri, cu CS Afumați, care a pus capăt unei serii de rezultate negative, alb-violeții sunt deciși să smulgă puncte și din fieful unei pretendente la promovare. Mijlocașul Arthur Teut e de părere că mâine, pe malul Oltului, va fi un meci de luptă, așa cum a fost și cel din turul campionatului.

„Va fi o partidă extrem de dificlă, dar noi mergem acolo cu gândul de a scoate maximum. De altfel, noi la fiecare meci mergem cu acest gând. Rămâne de văzut și ce vom reuși. Și cei de la Sepsi sunt într-o formă foarte bună, noi ne simțim la fel. Probabil va fi din nou un meci de luptă, la fel ca în tur, care pe care. Sperăm să ne întoarcem cu un rezultat bun”, a declarat Teut.

Mijlocașul de bandă al Politehnicii spune că atmosfera din vestiar s-a îmbunătățit simțitor după ce el și colegii săi au reușit să oprească seria de rezultate negative prim victoria cu CS Afumați. „A fost o victorie binevenită. Ne-a ridicat moralul tuturor, atât individual, cât și colectiv. E o atmosferă mult mai bună de când am obținut acea victorie”, a mai spus Teut.

Titular în cinci din cele șapte meciuri disputate de alb-violeți în acest an calendaristic, Arthur Teut spune că traversează o perioadă fastă și speră să-și continue evoluțiile bune și în rundele următoare. „Mă simt foarte bine, chiar e un moment în care simt că îmi iese jocul. Sper să o țin tot așa în continuare”, a afirmat Teut.

Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a sosit în vară, la Timișoara, tot din Ținutul Secuiesc. În sezonul trecut, Arthur Teut a evoluat pentru Csikszereda Miercurea Ciuc, formație la care ex-rapidistul Robert Ilyes e antrenor-jucător. Gruparea din Harghita bate la rândul ei la porțile eșalonului secund în acest sezon, confirmând astfel această emulație fotbalistică într-o zonă în care, de-a lungul anilor, alte discipline au dominat viața sportivă.

„Cei de acolo sunt susținuți de guvernul din Ungaria. Sunt la început și ei, au pornit pe un drum sănătos, e o creștere bună a fotbalului în zonă, iar acest lucru se vede prin rezultate. Și Miercurea Ciuc e acum pe punctul de a promova în Liga a II-a, Sepsi speră la Liga I, deci e un lucru bun”, a explicat Teut creșterea fotbalului din regiune.

Partida Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Politehnica Timișoara va avea loc mâine, de la ora 16:00, și va fi televizată de Digi Sport și Dolce Sport.