Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a pierdut cu 3-2, pe „Dan Păltinișanu”, derbiul alb-violet cu FC Argeș, după un joc în care cele două apărări – greu de învins în primele cinci runde – au cedat cu mare ușurință.

O primă repriză cu puține ocazii de poartă de ambele părți, însă, paradoxal, cu trei goluri marcate. Piteștenii au deschis scorul la chiar prima acțiune ofensivă mai consistentă, în minutul 7, atunci când Șerbănică a centrat de pe stânga, iar Vasile Buhăescu s-a strecurat printre cei doi fundași centrali ai Politehnicii și a înscris cu capul, din colțul careului mic.

Replica Politehnicii a venit tot la prima acțiune cu adevărat periculoasă în fața porții adverse, consemnată în minutul 30. Ignea a executat o lovitură liberă de pe stânga, Vidrăsan a recentrat din flancul drept, iar căpitanul Ioan Mera a profitat de învălmășala creată în fața lui Ureche și a împins balonul în plasă din câțiva metri. Egalitatea s-a păstrat pe tabelă doar cinci minute, Buhăescu reușind „dubla” în minutul 35, cu un șut de la 14 metri, după ce l-a păcălit din preluare pe Cherecheș. Până la pauză, timișorenii au mai avut o singură șansă de gol, în minutul 44, la centrarea de pe dreapta a lui Bilia, nefructificată de Plămadă, care a trimis pe lângă țintă, din centrul careului.

Repriza secundă a început în nota de dominare a Politehnicii. Prima șansă notabilă de gol a timișorenilor a venit în minutul 52, atunci când Cherecheș a bătut bine o lovitură liberă de la 25 de metri, însă pe direcția lui Ureche, care a reținut în doi timpi. Minutul 57 a adus o nouă ocazie pentru amfitrioni, tot dintr-o fază fixă, la cornerul executat de Bozian, urmat de reluarea lui Scutaru, din poziție bună, puțin pe lângă poartă. Forcingul polist a continuat, iar în minutul 68, Bozian a înălțat un balon în careu pentru reluarea cu capul a nou-intratului Bănică, însă Ureche a respins spectaculos peste transversală.

Insistența poliștilor a dat roade în minutul 74, atunci când Cherecheș a pătruns în careu, fiind agățat de Turda în suprafața de pedeapsă. Penalti indiscutabil dictat de Omar Dumitrică și transformat cu siguranță de Gelu Velici. Egalitatea s-a menținut însă pe tabelă doar trei minute, Ioan Mera înscriind în propria poartă în minutul 78.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Scutaru (83, Nicolescu), Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrăsan, Ignea – Bedea (59, Bănică), Bozian, Plămadă  (59, Lazea) – Velici
FC Argeș Pitești (antrenor Emil Săndoi): Ureche – Turda, Gugu, Hreniuc – Șerban, Costin (cpt,) (83, Vișa), Panait, Șerbănică – Buleică (72, Oancea), Buhăescu, Tofan