Apelurile Chișodei și Politehnicii, respinse! „Le respectăm decizia”

DSC_0017 (Medium)

În această dimineață, pe stie-ul AJF Timiș a fost publicată hotărârea Comisiei de Apel întrunită luni, pentru rejudecarea speței retragerii celor de la FC Chișoda. Noii membrii ai comisiei au respins apelurile formulate de trupa prezidată de Alin Rus și de ASU Politehnica, considerându-le nefondate. De asemenea, în ceea ce privește nestatutara Comisie de Disciplină, aceasta rămâne în aceeași componență din simplul fapt că „nu a fost contestată de niciun reprezentant al cluburilor din Liga a IV-a”.

Iată textul integral al hotărârii, așa cum apare pe site-ul AJF Timiș:

COMISIA DE APEL , INTRUNITA IN DATA DE 09.06.2014, LA SEDIUL AJF TIMIS, COMPUSA DIN URMATORII MEMBRII NOMINALIZATI DE CATRE COMITETUL DE URGENTA AL AJF TIMIS, PRIN HOTARAREA NR.2 DIN 06.06.2014, HOTARASTE:
1.     RESPINGEREA APELULUI FORMULAT DE CS FC CHISODA CA FIIND LIPSIT DE INTERES, ECHIPA RETROGRADAND(DEJA)IN LIGA A VI-A  SI NEMAIAVAND VREUN SENS SA SOLICITE OMOLOGAREA TUTUROR REZULTATELOR DIN RETUR CU 0-3.
                 DEASEMENEA COMISIA DE APEL CONSIDERA CA CEREREA FORMULATA DE DOMNUL ALIN RUS (PRESEDINTELE CLUBULUI CS FC CHISODA), SI INREGISTRATA LA AJF TIMIS CU NR.49/29.05.2014 , NU IMBRACA FORMA LEGALA NECESARA CONFORM ACTULUI CONSTITUTIV.
                 COMISIA DE APEL,  ANALIZAND,  A CONSTATAT CA ACESTA CONTINE PREVEDERI CLARE VIZAVI DE MANDATUL NECESAR PENTRU ACEST ANUNT DE RETRAGERE DIN CAMPIONAT SI ANUME LA ARTICOLUL 35 SE PREVEDE CA COMITETUL DIRECTOR POATE IMPUTERNICI UNA SAU MAI MULTE PERSOANE  CU FUNCTII, INCLUSIV PERSOANE CARE NU AU CALITATEA DE ASOCIAT ORI SUNT STRAINE DE ASOCIATIE PENTRU A INCHEIA ACTE JURIDICE IN NUME SI PE SEAMA CS FC CHISODA.
                  IN OPINIA COMISIEI DE APEL,  INSA,  APARE CA OBLIGATORIE O HOTARARE DE ADUNARE GENERALA IN TEMEIUL ARTICOLULUI 22 DIN STATUT,  INTRUCAT PRIN RETRAGEREA DIN CAMPIONAT,  INCLUSIV SCOPUL INFIINTARII ASOCIATIEI NU MAI POATE FI ATINS ;DEASEMENEA ACESTE ACTE TREBUIAU DEPUSE ODATA CU CEREREA DE RETRAGERE SI INTOCMITE CU RESPECTAREA TERMENELOR ,  DECURGAND DIN ARTICOLUL 21 ,  RESPECTIV 22,   DIN STATUTUL CS FC CHISODA.
                  IN AL DOILEA RAND COMISIA DE APEL CONSTATA CA IN CADRUL SEDINTEI COMITETULUI EXECUTIV AL AJF TIMIS,  DIN DATA DE 25.02.2014
S-A STABILIT COMPONENTA COMISIEI DE DISCIPLINA PENTRU LIGA A      IV-A,  ACEASTA  FIIND AFISATA PE SITE -UL  AJF TIMIS CA SI CELELATE COMISII.
 COMPONENTA ACESTEI COMISII NU A FOST CONTESTATA DE NICI-UN REPREZENTANT AL CLUBURILOR DIN LIGA A IV-A, BA MAI MULT REPREZENTANTUL ECHIPEI DE FOTBAL ASU POLITEHNICA TIMISOARA, DL.BRINDESCU SORIN, CARE ARE CALITATEA DE MEMBRU IN COMITETUL EXECUTIV A A SEMNAT SI APROBAT COMPONENTA ACESTEI COMISII.
2.     CU PRIVIRE LA APELUL FORMULAT DE CATRE REPREZENTANTII ECHIPEI DE FOTBAL ASU POLITEHNICA TIMISOARA, ACEASTA APARE CEL PUTIN SUB ASPECT PROCEDURAL “INCIDENT”SI FACUT IN NUMELE UNEI PERSOANE CARE AR AVEA DE CASTIGAT IN CAZUL IN CARE APELUL PRINCIPAL, CEL AL ECHIPEI DE FOTBAL CS FC CHISODA, AR PUTEA FI ADMIS , DIN ACEST PUNCT DE VEDERE ESTE O VERITABILA CERERE DE INTERVENTIE IN INTERESUL CLUBULUI CS FC CHISODA , CARE IN MOD CIUDAT SOLICITA SA-I FIE OMOLOGATE TOATE REZULTATELE CU 0-3,  DETERIORAND  SI INCALCAND PRINCIPIILE SI NORMELE SPORTIVE.
AVAND IN VEDERE CA MOTIVELE DE APEL SUNT IDENTICE(COPY-PASTE) CU CELE PREZENTATE DE MEMBRII CLUBULUI CS FC CHISODA , COMISIA DE APEL NU VA MAI FACE ACEEASI ANALIZA SI VA DECIDE RESPINGEREA ACESTUIA CA NEFONDAT.
CU PRIVIRE LA CAPATUL DE CERERE LEGAT DE DESEMNAREA CAMPIOANEI JUDETULUI TIMIS, APELUL VA FI ADMIS, DESEMNAREA CAMPIOANEI JUDETULUI TIMIS FIIND ATRIBUTUL EXCLUSIV AL AJF TIMIS IN  BAZA REZULTATELOR OMOLOGATE , NEFIIND ATRIBUTIA ACESTEI COMISII DE DISCIPLINA.
MENTINE IN REST HOTARAREA ATACATA.
TERMENUL DE DECLARARE AL RECURSULUI ESTE DE 2 ZILE DE LA COMUNICAREA HOTARARII.
MOTIVAREA RECURSULUI SE VA FACE IN SCRIS IN TERMEN DE 3 ZILE DE LA EXPIRAREA TERMENULUI SUS MENTIONAT.
MOTIVAREA HOTARARII VA FI COMUNICATA IN DATA DE 10.06.2014 ORELE 10.00 ,  LA SEDIUL AJF TIMIS SI PE SITE-UL AJF TIMIS .
HOTARAREA A FOST LUATA IN BAZA ROAF SI A DOCUMENTELOR PREZENTATE DE PARTI,  DE LA FILA 1-35.
 
COMISIA DE APEL
BOT CALIN                                 PRESEDINTE
PETERI DAN                              VICEPRESEDINTE
BAJENESCU DAN                     MEMBRU

„Respectăm decizia comisiei”

Un verdict final în acest caz și, implicit, în problema campioanei Ligii a IV-a Timiș va fi dat cel mai probabil joi, de Comisia de Recurs a FRF. „Vom analiza cu atenție hotărârea și vom face recurs la FRF. Din ce am înțeles, joi se va întruni comisia. Mă dezamăgește această decizie, chiar nu mă așteptam. Eu am spus însă că am încredere în membrii acestei noi comisii și le respectăm decizia. Noi ne vom urma însă în continuare pașii legali”, ne-a declarat directorul executiv al lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

Actuala Comisie de Apel a AJF Timiș a fost validată vineri de Comitetul Executiv, după ce Adrian Tal și Eugen Iercu au demisionat, nefiind compatibili cu această postură, conform articolului 94 din ROAF. În locul lor, au fost numiți avocatul Călin Bot – în funcția de președinte al comisiei – și Dan Băjenescu, fost conducător al Comisiei de Arbitri Timiș în deceniul trecut.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply