Antrenorii, la cuvânt după ASA Târgu Mureș – ASU Poli

DSCF0028

ASU Poli și-a măsurat duminică forțele cu o reprezentantă a ligii secunde, iar impresia pe care a lăsat-o nu a fost deloc rea. La capătul unei săptămâni cu două jocuri oficiale extrem de importante, Gălan & co. au mai avut forța să înfrunte și ASA Târgu Mureș, în meciul de prezentare al lotului roș-albaștrilor. A fost 2-0 pentru gazde, dar după un meci bun făcut de elevii lui Paul Codrea.

Noul antrenor al formației din Târgu Mureș, Edi Iordănescu, e de părere că testul cu ASU Poli a fost unul util pentru echipa sa, cu mai puțin de o săptămână înaintea debutului oficial în liga secundă.

Foto: prosport

„A fost ultimul joc amical pentru noi, majoritatea echipelor încearcă în această perioadă să formeze un prim 11 cu care să atace sezonul. Pentru mine, toți jucătorii sunt importanți, eu nu am titulari și rezerve. Am încercat să rulăm tot lotul, pentru ca publicul nostru să-i vadă la lucru pe toți jucătorii. Spun că a fost un test util, pentru că și Poli a venit cu ambiție, cu determinare. E o echipă căreia îi prevăd un viitor frumos, mai ales că a început foarte bine acest sezon. Va crește în anii următori, dar depinde și de sprijinul financiar pe care îl va avea. Acum are alături acești suporteri excepționali, e foarte important să simți prezența lor și să vină de la o distanță așa de mare să-și susțină echipa la un joc totuși amical, contează mult pentru jucători. În cazul unei promovări, probabil se va crea și o emulație, poate și sprijin financiar, iar atunci și „echipa suporterilor”, cum a fost ea botezată, va putea urca și mai sus”, ne-a declarat la finalul jocului de aseară, Edi Iordănescu (foto stânga – prosport.ro).

În lotul celor de la ASA Târgu Mureș se regăsesc și doi fotbaliști timișoreni. E vorba despre Florin Anițoiu și Alin Roman, ambii titulari în amicalul cu ASU Poli. „Sunt jucători de perspectivă. Noi oricum avem o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă sub 23 de ani. Sunt și 15-16 jucători noi față de sezonul trecut, mulți sunt tineri cu potențial, dar acest lucru implică și un volum de muncă foarte mare. Nu e ușor să crești jucători peste noapte, noi avem ca obiectiv promovarea într-un termen de doi ani și sperăm să scoatem maximum din jocurile ce vor urma”, ne-a mai spus Iordănescu.

Duma (129)Antrenorul lui ASU Poli, Paul Codrea, s-a arătat mulțumit de modul în care s-au prezentat elevii săi la Târgu Mureș, ținând cont de încărcătura săptămânii ce tocmai s-a încheiat. „Eu zic că ne-am mișcat bine, mai ales în prima repriză, când am folosit echipa bună, cu foarte mici schimbări. Echipa din Târgu Mureș ne-a dominat, era și normal, să nu uităm că e o diferență de două ligi între noi. În plus, noi venim după două meciuri în câteva zile, plus o deplasare lungă, dar asta nu-i o scuză. Băieții au încercat să dea tot ce au avut ma bun și cred că ne-am comportat onorabil. N-am avut multe ocazii deoarece nu ne-au permis ei, aveau mai multă prospețime, mai multă calitate. Îmi pare rău că n-am marcat măcar un gol, să le facem pe plac suporterilor”, ne-a declarat Paul Codrea.

Fostul internațional apreciază modul în care arată ASA Târgu Mureș în acest moment. „E o echipă tânără, în formare, am vorbit cu antrenorul lor, mi-a spus că au foarte mulți jucători noi, deci probabil că le va trebui ceva timp să închege o echipă de mare calitate. Dar potențial au”, ne-a mai spus Codrea,

„Grosul” lotului, în speță jucătorii ce au evoluat în toate cele trei jocuri ale săptămânii trecute, vor avea liber până miercuri. Ceilalți îl vor ajuta pe Antonio Foale la echipa a doua a lui ASU Poli, ce va debuta în Campionatul Municipal marți după-amiază, pe teren prorpiu, în fața celor de la LPS Banatul. Jocul va începe de la ora 17, la Baza 2.

About Gabriel Toth