ASU Poli a suferit astăzi primul eșec al sezonului 3-5, pe teren propriu, cu Progresul Racovița. Oaspeții au aliniat o serie de jucători rodați în ligile superioare, dar au și profitat de gafele celor doi portari ai alb-violeților, Șerban și Mitelea.

ASU Poli n-a putut trece de cel mai greu examen al turului. Progresul Racovița, formație cu jucători mult peste nivelul Ligii a V-a, i-a luat din scurt pe băieții lui Foale încă de la începutul meciului. Practic, în prima jumătate, alb-violeților nu le-a ieșit mai nimic, jocul disputându-se departe de buturile lui Sorin Sfetescu. „Ne-a lipsit atitudinea din celelalte meciuri. Am făcut o primă repriză foarte slabă, în care am fost dominați de cei de la Racovița. Noi am fost fără vlagă, fără nimic”, avea să puncteze la final și tehnicianul lui ASU Poli, Antonio Foale. Racovița s-a instalat la conducere încă din minutul 13, atunci când Ciorei l-a surprins pe Șerban cu o lovitură liberă executată din lateral, pentru ca Fodor să dubleze avantajul oaspeților, cu două minute înainte de pauză, tot în urma unui șut din unghi închis, la colțul lung.

În partea secundă, jocul ofensiv al alb-violeților a funcționat mult mai bine, odată cu schimbarea sistemului, din 4-4-2 în 4-3-3. Ocaziile s-au înmulțit la poarta lui Sfetescu, dar în minutul 57, pe fondul unui contraatac, Obrejan a faultat în careu, iar centralul Flavius Roșu a dictat penalti. Filip a transformat fără emoții, iar scorul urca la 3-0 în favoarea Racoviței. Marchiș a redat speranțele alb-violeților, după golul din minutul 63, însă tot el a irosit un penalti, două minute mai târziu, aici fiind practic momentul psihologic al jocului.

Oaspeții, deși mult mai absenți din ofensivă, au înscris cu fiecare șut expediat pe spațiul porții până la final, profitând de greșelile de începător ale rezervei Ion Mitelea, intrat la pauză în locul lui Șerban. Tânărul portar a greșit la reușitele lui Fodor și Laczko, dovedind că e mult sub nivelul impus la gruparea alb-violetă. De altfel, Antonio Foale a explicat schimbarea portarului de la pauză prin faptul că Șerban a acuzat o durere în zona inghinală. „Portarul nu se schimbă așa ușor. Nu l-aș fi scos dacă nu-mi spunea că-l doare la inghinali și nu poate nici să degajeze. A greșit la primele două goluri, dar nu aveam de gând să-l scot”, a explicat Foale.

ASU Poli a mai punctat prin nou-intratul Băcilă și prin Marchiș, în penultimul minut, însă golurile lor n-au putut întoarce cele trei puncte din drumul spre Racovița. „Cei de la Racovița ne-au fost superior astăzi. Dar vine și returul. Noi ne continuăm drumul în lupta pentru titlu. Am pierdut azi doar o bătălie, nu întreg războiul. Cu mici modificări în lot, putem promova. Nu e nimic pierdut, campionatul e lung, dar totul e ca noi să ne revenim psihic”, a concluzionat Antonio Foale, după primul pas greșit al echipei sale.

ASU Poli (antrenor Antonio Foale): Șerban – Maranescu, Lazăr, Obrejan, Radu – Bota, Rotariu, Guran, Popoviciu – Marchiș, Nicolaie. Au mai intrat Mitelea, Băcilă, Iovițu și Szabo

Progresul Racovița (antrenor-jucător Arpad Laczko): S. Sfetescu – Șerbănoiu, C. Ion, Puiu, Ignat, Miatov, Filip, Ciorei, Șchiopu, Fodor, Ad. Nanu. Au mai intrat Dobre, Palade și Laczko.

Comments

Leave a Reply