Alin Bîcov revine în baschet! Fostul coșgheter al anilor ’90, numit director al Academiei BC Timișoara

Legendarul număr 4 de la ELBA, Alin Bîcov (în centru, pe rândul de jos) a revenit la clubul care l-a consacrat

Academia de baschet lansată în urmă cu doi ani și jumătate de BC Timișoara are un nou director de la începutul acestui an. E vorba despre Alin Bîcov, unul dintre cei mai talentați jucători crescuți pe Bega în ultimele trei decenii, om de bază al generației care a cucerit de două ori bronzul cu ELBA Timișoara, la mijlocul anilor 90.

Alin Bîcov va împlini 45 de ani în prima zi a săptămânii viitoare. A evoluat mai bine de un deceniu pentru ELBA Timișoara, la care debuta în prima ligă în 1988, la doar 16 ani. A fost om de bază al generației de la mijlocul anilor 90, care cucerea de două ori medalia de bronz în Campionatul Național, în 1994 și 1996. Pe plan internațional, Alin Bîcov se laudă cu un loc 5 obținut cu echipa națională de juniori a României, la Campionatul Mondial din 1991, în anii ce au urmat devenind o prezență constantă în prima reprezentativă a țării noastre. Și-a încheiat prematur cariera, la doar 28 de ani, după transferul la Sibiu, din cauza repetatelor accidentări și intervenții chirurgicale (opt la număr!) la genunchi.

La începutul anilor 2000, Alin Bîcov s-a întors la Timișoara, unde a activat ca antrenor secund la ELBA, dar și ca principal interimar, în sezonul 2004/2005.

Alin Bîcov i-a oferit duminică maioul cu numărul 30 rugbystului Valentin Calafeteanu (Foto: Sebastian Tătaru)

„Vin cu bucurie la club, pentru că baschetul este o parte importantă din viața mea. Mă gândeam că voi reveni și vreau în primul rând să fac Academia mult mai vizibilă, apoi să compunem o grupă de elită din vârfurile fiecărei generații pe care o avem deja. Nu în ultimul rând, doresc să atragem cât mai mulți copii spre sală, spre clubul cu cele mai mari peformanțe din baschetul timișorean, acolo unde îi pot avea drept modele pe cei ce joacă deja în Liga Națională”, a declarat Bîcov, pentru site-ul oficial al clubului timișorean.

Alin Bîcov îl înlocuiește la conducerea Academiei BCT pe un alt nume de referință al baschetului timișorean, Dan Păltinișanu, care a decis să se retragă pentru a se dedica familiei și afacerii personale.

„Fostul director, Dan Păltinișanu, și-a manifestat dorința de a o apuca pe alt drum, în noiembrie. Am stat două luni fără director interimar, dar în perioada aceasta m-am întâlnit cu Alin, am avut o discuție, i-am transmis ce ne dorim, cum să dezvoltăm lucrurile, și mi-a răspuns că este dispus să preia Academia. Dacă de la fiecare generație ar apărea măcar unul-două talente ar fi extraordinar pentru noi”, a afirmat managerul general al BC Timișoara, Ilie Trițoiu.

La începutul meciului susținut duminică de BC Timișoara cu Steaua București, Alin Bîcov i-a oferit maioul cu numărul 30 rugbystului Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), invitat să dea aruncarea simbolică de start a întâlnirii.

About Gabriel Toth

Leave a Reply