Adrian Ungureanu, înaintea jocului cu CS Afumați: „Cine intră pe teren trebuie să dea 200% pentru victorie”

Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Politehnica revine pe „Știința”, în Vinerea Mare, cu un meci la prima vedere mai accesibil decât precedentele trei, soldate cu eșecuri pe linie. Alb-violeții vor primi vizita echipei CS Afumați, o formație aflată la rândul ei în a doua jumătate a clasamentului, dar care a reușit să-și asigure mult mai rapid liniștea cu privire la menținerea în „B”. În plus, formația pregătită de Vasile Neagu vine după un meci bun făcut în compania UTA-ei, încheiat la egalitate, 0-0.

Mijlocașul Politehnicii, Adrian Ungureanu, spune că meciul contra ilfovenilor va fi unul crucial pentru echipa sa, judecând și după programul extrem de dificil care va urma.

„E o partidă decisivă pentru noi, din punctul meu de vedere. Sunt vitale cele trei puncte puse în joc, pentru că Afumați e o echipă mai accesibilă, din partea a doua a clasamentului, și avem nevoie de victorie pentru a ne asigura o oarecare liniște înaintea celor trei partide de foc care vor urma, cu Sepsi, Juventus și Satu Mare”, a declarat Ungureanu.

CS Afumați nu a fost departe de o victorie în fața UTA-ei etapa trecută, pe teren propriu, însă această prestație bună a ilfovenilor în fața unei candidate la promovare nu schimbă datele problemei pentru fotbalistul Politehnicii. „Am înțeles că Afumați a avut chiar ocazii bune de a câștiga meciul cu UTA. Noi vom juca însă acasă, vom avea de partea noastră publicul, chiar suntem concentrați. Cum spuneam, avem nevoie de victorie, pentru a fi într-adevăr liniștiți în privința retrogradării, pentru a avea liniște de sărbători”, a mai spus Ungureanu.

După un start promițător al sezonului de primăvară, cu prestații mai consistente decât în tur, a urmat o scădere vertiginoasă pentru Politehnica, reflectată atât în joc, cât mai ales în rezultate. După succesul cu 2-0 de la Buftea, cu Metalul Reșița, care a rezolvat în mare măsură problema retrogradării, alb-violeții au înregistrat trei înfrângeri consecutive.

„Probabil că a intervenit și o oarecare stare de relaxare, pentru că se mărise distanța la 11 puncte. Metalul a câștigat între timp la «masa verde», acum au rămas 8, deci lupta se dă în continuare. Nu suntem salvați 100%. Mai avem patru meciuri pe teren propriu, din care dacă vom lua minimum 9 puncte, putem fi liniștiți”, e de părere Adrian Ungureanu.

Mijlocașul împrumutat de la Ripensia își dorește ca el și colegii săi să-și ia o revanșă în fața suporterilor, după prestația extrem de modestă din precedentul meci, cel de la Oradea, cu Luceafărul.

„Ne gândim la o revanșă în primul rând față de suporteri, pentru prestațiile pe care le-am avut în ultima vreme și în special în meciul de la Oradea. Dacă ne gândim totuși la meciul cu Mioveni, rezultatul e puțin mincinos, pentru că am dominat și meritam un egal. La Brașov, putem să spunem că ne-am bătut singuri. Și după meciul de la Oradea, atmosfera a fost bună, suntem uniți, ne dorim foarte mult să ștergem această imagine din ultimele trei etape. Suntem conștienți că nu aceasta e adevărata noastră față”, a afirmat Ungureanu.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani spune că se simte din nou în plentitudinea forțelor, după ce aventura sa în alb-violet a început cu probleme medicale.

„Sunt 100% acum, am fost titular în ultimele două meciuri, chiar dacă am jucat numai o oră, atât la Brașov, cât și la Oradea. A fost decizia antrenorului, dar eu mă simt foarte bine, mă simt concentrat. Cine va intra vineri în teren va trebui să dea 200% pentru victorie”, a conchis Ungureanu.

Partida Politehnica Timișoara – CS Afumați, din etapa a XXIX-a a ligii secunde, va avea loc mâine, de la ora 17:00, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi transmis în format video pe site-ul radiotimisoara.ro, iar stream-ul va fi disponibil și pe aplicația „Politehnica Timișoara”, disponibilă pentru utilizatorii de Android și iOS.

About Gabriel Toth

Leave a Reply