Adrian Stoicov, pe baza care i-ar putea purta în curând numele

Consiliul Local Timișoara e convocat pentru o ședință ordinară de plen luni, la ora 16:00, iar pe ordinea de zi se află un proiect menit să cinstească numele fostului fundaș al Politehnicii, Adrian Stoicov, trecut în neființă luna trecută. Conform proiectului înaintat de consilierul local Ioan Mateescu, complexul de terenuri de antrenament din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu” va purta numele „Bulgarului”.

Adrian Stoicov și-a petrecut mai bine de jumătate din viață pe terenurile de antrenament din jurul „Ovalului de beton” al Timișoarei. De la mijlocul anilor 80, până spre finele mileniului a făcut-o ca jucător, iar de la începutul deceniului trecut și până în primăvara acestui an, ca antrenor. Prin mâna „Bulgarului” au trecut, de-a lungul anilor, generații întregi de tineri fotbaliști, pe care i-a pregătit în incinta acelei baze fie la juniori, fie la echipa secundă a lui Poli.

Consiliul Local va avea pe masă, în ședința ordinară de plen de luni, proiectul de hotărâre prin care baza de antrenamente, aflată în administrarea Primăriei, va purta numele lui Adrian Stoicov. Ședința va începe la ora 16:00, la Sala de Consiliu a Primăriei, iar proiectul amintit e al 12-lea pe ordinea de zi.

Adrian Stoicov s-a născut la 12 noiembrie 1967 la Denta, iar în cariera de fotbalist s-a consacrat pe postul de fundaș stânga. A debutat în Divizia A în tricoul lui Poli, într-un meci câștigat pe teren propriu, scor 1-0, cu Universitatea Cluj, la 29 noiembrie 1987. A evoluat pentru alb-violeți până în sezonul 1997/1998 inclusiv, cu excepția ediției 1993/1994, când a fost cooptat de profesorul Ion V. Ionescu la Progresul București. Pe final de carieră, a mai evoluat la UMT, Inter Sibiu și Cetate Deva, agățându-și ghetele în cui la sfârșitul anului 2000. În prima ligă a strâns 218 meciuri și 3 goluri, iar în cupele europene a bifat 6 prezențe, toate în tricoul lui Poli. De la începutul deceniului trecut, s-a dedicat muncii de antrenor, mai cu seamă la nivel de juniori și tineret. Cu o lună înaintea dispariției sale premature, fusese numit șef al centrului de copii și juniori de la ACS Poli. Adrian Stoicov s-a stins din viață la 15 martie, la doar 49 de ani.