Adrian Kereszy știe ce a făcut diferența astăzi în favoarea Politehnicii: „Plusul lor de experiență…”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Știința Miroslava a pierdut jocul disputat astăzi pe terenul… „Știința”, în fața Politehnicii Timișoara. Alb-violeții s-au impus cu 1-0, rezultat ce menține nou-promovata din Moldova într-o situație extrem de delicată, pe penultimul loc al clasamentului. Antrenorul vizitatorlor, Adrian Kereszy, consideră că diferența s-a făcut la capitolul experiență, acolo unde bănățenii au stat mai bine, însă a contat, de asemenea, și drumul lung, cu trenul, pe care echipa sa l-a făcut înaintea jocului.

„Un joc de mare luptă, între două echipe apropiate valoric, din punctul meu de vedere. Plusul de experiență al celor de la Timișoara a făcut ca rezultatul să fie în favoarea lor. Am avut și noi ocaziile noastre, să nu uităm că am avut și două bare. Sper ca pe viitor să avem și mai mult noroc decât am avut până acum, pentru că eu sunt mulțumit de jucători, de evoluția lor. Se vede o schimbare în bine”, a spus, la final, Adrian Kereszy.

O altă cauză indicată de tehnicianul oaspeților e oboseala acumulată pe lungul drum de la Iași la Timișoara, pe care echipa moldavă l-a parcurs cu trenul.

„E greu de jucat fotbal, dacă mă gândesc câte ore am făcut până la Timișoara. Am venit cu trenul, la cușetă. Am plecat joi, la 19:30, și am ajuns a doua zi, vineri, la ora 13:30. Sunt 18 ore… mi se parte foarte mult. E greu în astfel de condiții pentru jucători să joace așa cum le cerem noi de pe margine”, a mai spus Kereszy.

Știința Miroslava e pe locul 19, iar în săptămâna ce urmează dispută două meciuri extrem de importante, miercuri la Snagov și sâmbătă, acasă, cu „lanterna” Foresta Suceava. Fostul atacant al Politehnicii Iași din anii 80-90 a prefațat următoarele jocuri.

„Sper să ne recuperăm cât mai repede, pentru că ne așteaptă un joc la Snagov, poate chiar mai greu decât cel de astăzi, de la Timișoara, în condițiile unui teren nu prea bun pentru fotbal. Vom încerca să scoatem cât mai mult de la acel joc, după care urmează un meci acasă, cu Foresta Suceava, de astăzi într-o săptămână, pe care trebuie neapărat să îl câștigăm. Deocamdată nu ne sperie locul 19, s-a strâns campionatul, după cum am văzut și în această etapă. Două victorii legate te aduc deasupra liniei retrogradării”, a mai spus Kereszy.

Adrian Kereszy a preluat formația din Miroslava în urmă cu aproape o lună, înlocuindu-l pe Cristian Ungureanu, antrenorul care a reușit promovarea cu ieșenii în Liga a II-a.

About Gabriel Toth

Leave a Reply