Adio, Cupa României! SCM Politehnica, învinsă dramatic la Turda

Foto: Emanuel Titus Ilieși / MEDIAFAX FOTO

SCM Politehnica a fost eliminată din Cupa României, după înfrângerea de astăzi, din manșa unică a sferturilor de finală, din deplasare, cu Potaissa Turda. Ardelenii s-au impus cu 26-25, după un final dramatic, în care timișorenii aveau avantajul moral, după o revenire miraculoasă în joc de la -6 pe tabelă.

Cele două combatante s-au încălzit mai greu, iar după primele cinci minute tabela indica egalitate, 1-1, ambele reușite venind din aruncări de la 7 metri. Poli a preluat conducerea în minutul 6, prin golul lui Simovic, însă Turda replicat rapid și început să se distanțeze spre finalul primei părți. În minutul 16, elevii ex-polistului Horațiu Gal conduceau cu 9-6, însă timișorenii au revenit și au egalat din nou situația (11-11). Finalul primei părți a aparținut formației din Turda, care a profitat de greșelile din apărarea polistă și și-a asigurat un avans de două goluri la pauză, 15-13.

SCM Politehnica a avut un start catastrofal de repriză secundă, cu doar două goluri marcate în primele 12 minute de la reluare. În minutul 42, Turda a stabilit diferența maximă de pe tabelă, de 6 goluri (21-15) și părea tot mai sigură de calificarea în Final Four. La mijlocul mitanului secund, alb-violeții au avut însă o revenire miraculoasă și au înscris de șase ori consecutiv, astfel că în minutul 49, tabela indica egalitate, 21-21. Mai mult decât atât, Poli a condus la două goluri diferență cu cinci minute înaintea finalului (24-22), însă nu a reușit să gestioneze timpul rămas. În ultimele minute, sursa de energie a gazdelor s-a numit Cristian Adomnicăi, experimentatul inter lansat cu ani în urmă la Poli Timișoara marcând goluri vitale pentru gruparea ardeleană. Același Adomnicăi a înscris pentru 26-25, cu 45 de secunde înaintea sirenei finale, însă alb-violeții nu au reușit să gestioneze atacul și să împingă meciul la aruncări de la 7 metri.

Principalul marcator al Politehnicii a fost Filip Marjanovic, cu 8 reușite, urmat de Simovic 5, Milosevic 3, Lasica 3, L. Ștefan 2, Fenici 2, Lazarov 2. Pentru Turda, ex-polistul Adomnicăi a fost principalul realizator, cu 8 goluri, urmat de Thalmaier 5, Cântec 4, Amihăiesi 3, Pavel 2, Iancu 2, Lazăr 1 și Ștef 1.

Pentru SCM Politehnica nu a mai rămas decât lupta pentru o poziție cât mai bună în play-off-ul Ligii Naționale. Campionatul se reia la final de săptămână, iar alb-violeții vor evolua duminică, de la ora 11:00, pe terenul campioanei Dinamo București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply