Adio, Catenaccio! Flacăra nu câștigă, însă oferă un joc cu patru goluri


Flacăra Timișoara n-a reușit să revină în zodia victoriilor, remizând pe teren propriu în fața Minerului Jilț Mătăsari. Trupa pregătită de Sorin Brîndescu a oferit totuși un rezultat total neobișnuit, dacă luăm în considerare parcursul acesteia din turul actualei ediții de campionat.

Flacăra Timișoara nu a reușit să obțină, în fața Mătăsariului, cele trei puncte care ar fi putut să o readucă pe primul loc în C4. În schimb, cei care au luat vineri drumul stadionului din Calea Șagului au putut vedea patru goluri, atât cât le-a oferit formația lui Brîndescu în ultimele trei jocuri pe teren propriu la un loc.

După nouă jocuri, în care n-au marcat și n-au primit mai mult de un gol pe meci, timișorenii au înregistrat un 2-2 în fața „minerilor” din Mătăsari, dublându-și aproape numărul de „boabe” încasate în această stagiune. Dan Silaghi a deschis scorul pentru Flacăra în minutul 16, însă trupa din Calea Șagului s-a văzut egalată nouă minute mai târziu, de autogolul fundașului stânga Călin Toma. N-aveau să treacă două minute, iar centralul reșițean Petru Voina a arătat punctul cu var al careului lui Burtic, după o nouă bâlbâială în defensivă, încheiată cu un fault al aceluiași Toma. Luca a transformat penalty-ul, stabilind și scorul primei părți, 2-1 pentru Mătăsari.

În partea secundă, Flacăra s-a aflat în ingrata postură de a alerga după egalare. La nici 10 minute de la reluare, Sorin Brîndescu și-a aruncat în teren principala armă, Raul Speroni, asta deși argentinianul nu s-a mai pregătit de două săptămâni, datorită unei accidentări. Șeptarul bănățenilor nu s-a lăsat mult așteptat, iar în minutul 74 a scuturat plasa porții gorjene, salvând astfel un punct pentru echipa sa.

S-a încheiat 2-2, iar Flacăra acumulează 19 puncte și alunecă pe 3, la egalitate cu Millenium Giarmata, în fotoliul de lider instalându-se Minerul Motru, învingătoare cu 5-1 în deplasarea de la Rovinari. Formația din Calea Șagului va încheia turul la finele săptămânii viitoare, pe stadionul din Valea Domanului, în compania lui FCM 2012 Reșița, formație ce pare în revenire de formă după instalarea pe bancă a ex-polistului Roco Sandu.

„În prima parte au controlat oaspeții meciul, în cea de-a doua am făcut-o noi, dar deocamdată atât putem. Lipsa de concentrare din apărare ne-a costat în două faze aparent ușoare, în care am luat două goluri. În ambele faze era mingea la noi. Așa e însă la fotbal, e bine că am reacționat repede și am reușit să egalăm, dar dacă eram puțin mai atenți, puteam să câștigăm acest joc”, a declarat, la finalul întâlnirii de vineri, antrenorul celor de la Flacăra, Sorin Brîndescu.

Flacăra Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Birău, Gălan (cpt.), Tuculea, Toma – Briciu, Veron, Fuchs, Szalkai – Andronic, Silaghi. Au mai intrat Dobre, Abiodun, Speroni și Pleșcan.

About Gabriel Toth

Leave a Reply