ACS Poli promovează matematic, după o oră de așteptare

Poli - Unirea Alba Iulia (21) (Small)
ACS Poli a remizat pe terenul codașei FC Maramureș, scor 1-1, dar chiar și așa obține matematic promovarea în Liga I. La Râmnicu Vâlcea, gazdele de la CSM au învins Damila Măciuca cu un gol căzut în minutul 90, meciul din Zăvoi terminându-se la o oră după cel al alb-negrilor.

ACS Poli a obținut matematic promovarea în prima ligă. Chiar dacă au remizat la Baia Mare, pe terenul echipei pregătite de Romulus Buia, elevii lui Valentin Velcea au primit o mână de ajutor din partea celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Suspansul a fost menținut de ploaie, care a întrerupt timp de aproape o oră disputa din Zăvoi. După pauza forțată, ambele combatante au avut câte un eliminat, dar în cele din urmă Lungu l-a învins pe Matache, în minutul 90, năruind orice speranță a echipei lui Claudiu Niculescu de a promova în elită la finele acestui sezon.

În ceea ce privește jocul din „Dealul Florilor”, ACS Poli nu a putut conta pe golgheterul Nicu Boldea, accidentat la un antrenament înaintea partidei. În locul său, în linia de atac a intrat Boștină, cel care a semnat singura fază periculoasă a alb-negrilor din prima repriză în minutul 21, atunci când a tras la colțul scurt din interiorul careului, însă Ștețca s-a opus. Gazdele au răspuns trei minute mai târziu, atunci când Kirev a bâlbâit o minge șutată de Duruș, însă goalkeeperul bulgar a avut noroc, Bițiș luftând la doi metri de linia porții. Totuși, maramureșenii aveau să intre cu zâmbetul pe buze la cabine, după ce șutul deviat al lui Oltean, din afara careului, l-a păcălit pe Kirev, în cel de-al doilea minut de prelungire.

Timișorenii și-au revenit din șoc la pauză și au restabilit rapid egalitatea, în minutul 48, prin Szekely, care l-a învins pe Ștețca cu un șut plasat. Până la final, partida a fost lipsită de faze spectaculoase, dar chiar și așa, oaspeții au avut ceva mai mult de tras în ultimele 10 minute, după eliminarea lui Bărbuț, care a văzut al doilea cartonaș galben.

Cu o etapă înainte de finalul campionatului, ACS Poli are trei puncte avans în fața celor de la Damila. În aceste condiții, alb-negrii își permit chiar să piardă ultimul joc, cel de miercuri, de pe teren propriu, cu FC Bihor, deoarece în cazul unei egalități de puncte, formația timișoreană are de partea ei meciurile directe.

FC Maramureş (antrenor Romulus Buia): Şteţca (cpt) – Duruş, Faye, Cornea, N. Oltean – Istrofor, Chivoiu, Krausz, Fl. Achim – Biţiş, Gego. Au mai intrat Deac, Tănasă și P. Achim.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Ov. Petre, Şeroni, Marovic – Bărbuţ, Poparadu, Trandu, Bălace – Szekely, Boştină. Au mai intrat Dobricean și Nanu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply