ACS Poli își consolidează fotoliul de lider: 3-1 cu FCM Târgu Mureș

DSCF0004 (Small)
ACS Poli se distanțează pe prima poziție în B2. Elevii lui Valentin Velcea au câștigat astăzi cu 3-1 în fața celor de la FCM Târgu Mureș și își continuă drumul spre promovare, profitând și de pașii greșiți făcuți în această etapă de principalele contracandidate, Corona Brașov și Damila Măciuca.

Prima de jumătate de oră a meciului s-a disputat sub semnul dominării teritoriale a alb-negrilor, la care oaspeții au răspuns prin câteva contraatacuri tăioase, care l-au avut în prim plan pe vârful împins Punosevac. ACS Poli a reușit în cele din urmă deschiderea de scor în minutul 28, la prima ocazie adevărată la poarta lui Balauru. Tânărul Bărbuț a preluat o minge la 25 de metri, s-a strecurat prin zidul defensivc al ardelenilor și a scuturat plasa. Trei minute mai târziu, Balauru avea să fie din nou învins, Răzvan Trandu marcând, după o acțiune prelungită de atac a timișorenilor.

Singura fază notabilă petrecută până la pauză s-a consemnat în minutul 41, atunci când, la o degajare lungă a lui Balauru, Șeroni și Petre s-au încurcat reciproc, Punosevac le-a suflat mingea, însă șutul sârbului a trecut peste poarta lui Kirev.

Începutul părții secunde a găsit formația oaspete mult mai prezentă în atac. Același Punosevac a fost principalul pericol pentru poarta lui Kirev, sârbul trimițând puțin pe lângă cu capul, în minutul 61. Șapte minute mai târziu, mijlocașul Hanca a încercat să-l surprindă pe Kirev cu un șut de la distanță, însă a tras pe centrul porții .Replica timișorenilor a venit  înminutul 70, atunci când Boldea a tras din marginea careului, puțin peste transversală. Avea să fie un preambul al golului 3, căzut în minutul 74, atunci când Răzvan Trandu a scăpat singur cu Balauru și l-a lobat elegant. Mureșenii au înscris în cele din urmă golul de onoare, în minutul 82, prin Punosevac, a cărui lovitură de cap nu a putut fi oprită de Kirev.

3-1 și trei puncte ce le asigură liniștea temporară alb-negrilor. Pentru elevii lui Valentin Velcea urmează două etape de pauză,în care vor urmări de la distanță evoluția contracandidatelor.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Șeroni, O. Petre (cpt.), Marovic – Bărbuț, Poparadu, Trandu, Bălace – Boldea, Szekely. Au mai intrat Redjepi, Boștină, Dobricean.

FCM Târgu Mureș (antrenor Cristian Coroian): Balauru – Peteleu, I. Gugu, Vârtic, Szilagyi – Precup, Hanca – C. Ganea, I. Iordache, Istrate – Punosevac. Au mai intrat Cristea, Huiban, Șaim.

Reacții la cald

„E un rezultat corect după aspectul jocului. Am demonstrat că am reușit să construim într-un timp-record o echipă frumoasă. Creșterea valorică a echipei noastre se datorează jucătorilor și antrenorilor. Cred că am făcut un pas mare spre Liga I, dar asta nu înseamnă că lupta s-a terminat sau că nu trebuie să ne pregătim. Va trebui să rămânem la fel de montați și să nu mai avem fluctuații de mentalitate. Am întâlnit o echipă bună, care a jucat fotbal și pe care o văd o pretendentă la promovare în campionatul viitor”. (Valentin Velcea, antrenor ACS Poli)

„A fost un joc pe care l-am început mai bine, dar nu am reușit să înscriem din ocaziile pe care le-am avut. Timișoara a marcat apoi, noi am încercat să echilibrăm balanța, dar nu am reușit. Am pierdut la o diferență cam mare în opinia mea, e un joc de la care meritam mai mult. Timișoara e o echipă bună, matură, dar mă așteptam să fie ceva mai activă și să câștige de o manieră mai clară. Mi s-a părut că jucătorii mei au fost peste cei ai gazdelor, în ciuda scorului final. Oricum, fiind pe primul loc, merită să promoveze. La noi e dezamăgire mare, speram să promovăm și noi, dar din păcate nu am reușit”. (Cristian Coroian, antrenor FCM Târgu Mureș)

About Gabriel Toth

Leave a Reply