ACS Poli încheie turul cu o victorie


ACS Poli Timișoara a încheiat turul pe loc promovabil și la un singur punct în spatele liderului Corona Brașov, după succesul cu 3-2 de la Oradea. Alb-negrii formează singura grupare din Liga a II-a neînvinsă în prima jumătate a campionatului și iernează la un adăpost de șase lungimi față de principala urmăritoare, FCM Târgu Mureș.

ACS Poli reușește o victorie importantă în deplasarea de la Oradea, în fața uneia dintre echipele periculoase ale seriei. Trupa pregătită de Claudiu Niculescu și-a arătat colții încă din start, Ovidiu Popa deschizând scorul pe stadionul „Iuliu Bodola” în minutul 13. Doar opt minute s-au bucurat gazdele, Petrovic egalând cu o lovitură de cap, după un corner executat de Trandu. Până la pauză, ambele echipe au avut șansa desprinderii, însă la cabine s-a intrat cu 1-1.

Bihorenii au început furibund repriza a doua și, după două ocazii mari semnate de Târnăcop și Hadăr, Mărkuș și-a readus echipa în avantaj, în minutul 54, profitând de o gafă a portarului Kirev. La fel ca și în prima repriză, ACS Poli a reușit să restabilească egalitatea relativ repede, Enciu obținând un penalti, în minutul 61, transformat elegant, printr-o „scăriță”, de Răzvan trandu. Același Trandu avea să aducă și victoria alb-negrilor, tânărul mijlocaș timișorean punctând cu un lob de la 20 de metri, în minutul 66.

Prin victoria de la Oradea, ACS Poli acumulează 26 de puncte și își consolidează poziția promovantă, aflându-se acum la șase lungimi în fața ocupantei locului 3, FCM Târgu Mureș. De asemenea, diferența față de liderul Corona Brașov s-a micșorat la doar un singur punct.

FC Bihor (antrenor Claudiu Niculescu): A. Popescu – Zanardini, Oltean (cpt.), Petrache, Fl. Pop – Coroian, Târnăcop, Sorian – Mărkuş, Hadăr, Ov. Popa. Au mai intrat Bâc, Puşcaş și Florean

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Sakir, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Poparadu (cpt.), Trandu, Nanu – Boldea, Enciu. Au mai intrat Bălace, Boștină și Dobricean.

About Gabriel Toth

Comments

  1. Mutu says

    Asu inca nu te impaci cu idea ca ACS POli !!!In iarna o sa vina si palmaresu la Acs sa vedem atunci cum o sa te intorci cu coada intre picioare si o sa zici ca Acs ii adevarata poli…:))

  2. Ramon says

    Totu-i frumos despre echipa asa, ma bucur sincer ca au rezultate bune si reprezinta Timisoara cu cinste, doar ca nu inteleg care-i legatura cu Poli, din moment ce nu au fuzionat cu vreo echipa de la Universitatea Politehnica, sau cu defunctul club Poli, totul se face asa dupa pofta unuia sau altuia de la Primarie, sau printr-un presupus viitor transfer al unei hartii cat se poate de confuze?…

Leave a Reply